Съставки: 350 гр натурален шоколад (натрошен) 250 гр бял шоколад

...
Съставки: 350 гр натурален шоколад (натрошен) 250 гр бял шоколад
Коментари Харесай

Кулинарни идеи: Коледен кокосов фъдж

 mcfudge-1-2  mcfudge-2  mcfudge-3

Съставки:

350 гр естествен шоколад (натрошен)
250 гр бял шоколад (натрошен)
150 гр подсладено кондензирано мляко
1 1/2 супена лъжица разтворимо кафе
1 чаена лъжичка ванилия
1 1/2 чаена лъжичка дестилат от кокос
1 супена лъжица кокосово масло
1 / 2 чаша печени кокосови стърготини

Начин на подготвяне:

Разтопете кафявия шоколад на водна баня, след което към него последователно изсипете половината от кондензираното мляко. Прибавете ванилията, кафето на прахуляк и 1/2 супена лъжица кокосово масло. Сместа се разбърква с шпатула, до момента в който се получи относително гладка примес. Изсипете шоколадовия крем в намазнена с масло тавичка и сложете във фризера за 30 минути.

Разтопете белия шоколад на водна баня, прибавете останалото кондензирано мляко, кокосовото масло и екстракта от кокос, като разбърквате до момента в който съставките се смесят добре. Извадете тавата с кафявия шоколадов крем от фризера и изсипете върху него на постоянен, пълен пласт бялата примес. Поръсете щедро с печените кокосови стърготини и сложете фъджа в хладилника за към 90 минути, до момента в който стегне.

Когато десертът е подготвен, преди да го разрежете, напълнете една дълбока чаша или кана с гореща вода. Поставете за минутка ножът във водата, след което го извадете, подсушехте и наежете фъджа на дребни квадратни хапки. Сервирайте с ванилов сладолед и чаша прясно мляко.

 mcfudge-7

Весели празници!

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР