От Инициативния комитет за промени в българския волейбол изпратиха официално

...
От Инициативния комитет за промени в българския волейбол изпратиха официално
Коментари Харесай

Революционерите във волейбола с официално писмо

От Инициативния комитет за промени в българския волейбол изпратиха публично писмо до медиите с равносметка за работата си досега.

От: Инициативен комитет за привикване на изключително общо заседание на БФВ

Относно: Общо заседание на БФВ, 20.12.2020, Казанлък

Уважаеми сътрудници публицисти, волейболни деятели и последователи на волейбола,

Ден след провеждането на общото заседание на БФВ този петък, желаеме да представим своята равносметка.

В духа на предхождащите седмици в напрегната конюнктура и замяна на позиции имаше избрани упования за зрелищен конгрес, които не се оправдаха. При рекордно присъединяване на Оценка за съвместимост, с повече от 100 делегата събитието мина в по-скоро фиктивен звук.

Категорично възходящата поддръжка за нашата идея през последните седмици сътвори съществени предпоставки за търсене на цивилизован излаз, без кавги, борби сред сътрудници и разделяне на лагери, което да остави тежки белези отсега нататък.

Постигнахме главните цели, които Инициативния комитет сложи при започване на своето образуване, а точно:

Решение за дефинитивна и неотменима дата за изборно Общо заседание, признато от Управителен съвет по време на самия конгрес.

Отпаднаха всевъзможни хипотези за бъдеща функционалност като почетен ръководител на господин Лазаров.

Бяха обезпечени нужните предпоставки за регистриране всички взети решения в комерсиалния указател и подготовка на изборно заседание от страна на господин Ганев.

В дневния ред на общото заседание на 13.03 са включени всички поискани авансово от нас точки, подписани от клубовете подкрепили ни все още – включително ограничение на оптималния брой поредни мандати на ръководителя на БФВ.

Оценката ни за това развиване е отлична, на фона на алтернативата за проточване на процеса, замесване на съда, задълбочено разделяне и неразбираем край.

Крайният резултат от това събитие е този, който си поставихме за цел при основаването на Инициативния комитет при започване на ноември. Исканото от нас изборно Общо заседание ще се случи тъкмо четири месеца след нашата първа конференция.

Искаме да заявим нашата голяма задоволеност от постигнатото, както и да благодарим на всички подкрепили ни сътрудници. Ясно и всеобщо бе декларирана мощната воля за смяна в ръководството на българския волейбол. Беше направена и сериозна стъпка за изтриване на изкуствено поставяната граница сред „ огромни “ и „ дребни “ клубове.

Нашата същинска работа обаче занапред стартира. В рамките на месец януари ще създадем обществено налични нашите кандидатури, както за нови членове на УС, по този начин и за основни позиции във федерацията. Очакваме, че с определените фигури ще затвърдим желанията си за нов курс и метод на ръководство. На тази база се надяваме и да разтеглим поддръжката си измежду клубовете преди 13.03.2020.

Използваме случая да ви пожелаем радостни празници и една по-успешна волейболна 2020!

С Уважение:

Инициативен комитет
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР