От хората, които се падат по златните накити ли сте?

...
От хората, които се падат по златните накити ли сте?
Коментари Харесай

Златото на земята дошло от Космоса

От хората, които се падат по златните украшения ли сте? А знаете ли по кое време и по какъв начин благородният метал се е появил на Земята? Това е станало от Космоса преди към 4 милиарда години, когато планетата ни била бомбардирана от астероиди.

Такива са резултатите от проучване на учени от Университета в Бристол, Англия. Макар този метал да е рядко срещан на земната повърхнина, хората би трябвало да попадат още по-рядко на тях, като се имат поради изискванията, при които се е образувала нашата планета преди към 4.5 милиарда години.

Докато съставките на Земята към момента са се натрупвали една върху друга след Големия гърмеж, невероятни конфликти на нашата планета с великански небесни тела, огромни колкото Луната или Марс, са довели до обособяване на такава топлота, че химичните детайли се стопили.

В получения по този метод океан от магма топящото се желязо се отделило от силикатите. Това са минерали, които през днешния ден съставляват 97% от земната кора. След което желязото се устремило към центъра на Земята.

Ценните метали обаче са мощно привлечени от желязото в течно положение. Следователно те са го последвали при напредването му към ядрото на нашата планета, напускайки земната кора.

Оттогава недостъпно богатство лежи под нозете ни на дълбочина над 3000 км под земната повърхнина. Въпреки това, концентрацията на скъпи метали в земната тога е сред 10 и 1000 пъти по-голяма, в сравнение с би трябвало да е.

Някои учени акцентираха, че привличането на тези метали от желязото е намаляло, откакто те били подложени на интензивно стопляне на дъното на океаните от магма. Въпросната доктрина е в действие за някои от тези детайли, само че не за всички.

 Златото на земята пристигнало от Космоса

Учените тогава предложиха друго пояснение. А точно, че късно бомбардиране на Земята с астероиди с по-малки размери, които са добавили 0.5 - 1 % от спомагателния материал към нашата планета преди към 4 милиарда години.

Тъй като желязото в течно положение мигрирало към сърцевината на планетата, златото и други скъпи метали не били привлечени от него и затова са останали покрай земната повърхнина.

Затова през днешния ден има мини за рандеман на скъпи метали, написа списание " Нейчър ".

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР