От години насам консумацията на бял хляб се отрича от

...
От години насам консумацията на бял хляб се отрича от
Коментари Харесай

Изненада! Белият хляб е полезен

От години насам потреблението на бял самун се отхвърля от хората с изваяни тела. Оказва се, че всичко зависи от организма и точно белият самун се явява като диетичен за вас.

Лош самун няма – в това са уверени експертите. Оказва се, че човешкото тяло реагира самостоятелно на признатите храни. Това важи с цялостна мощ за хляба. Така за някои най-хубав е белият, до момента в който други реагират по-добре на пълнозърнестия самун.

Учени от Израел са открили, че всички препоръки за потреблението на бял самун са неправилни. Според учените от института Уайзман няма значение какъв самун ядем и даже белият може да се окаже потребен. Всичко опира до това по какъв начин организмът ни го възприема и преработва.

За да потвърдят теорията си, учените са следили какви са равнищата на мазнини, холестерол, глюкоза, чревните бактерии и микроелементи на участниците в тестванията си.

 Хляб

За да открият какви са разликите и приликите при консумация на пълнозърнест и бял самун, доброволците били разграничени на две групи. Половината от тях похапвали на воля свеж пълнозърнест самун с мая в границите на една седмица, а останалите - бял самун. След това последвал интервал от две седмици отмора. След тях участниците разменили функциите си.

Резултатите са освен учудващи, само че и са на път да разбият всички залегнали стандарти. Тестовете потвърдили, че на процедура няма клинично значима разлика сред резултата от тези два типа самун, и то по никой от измерваните параметри.

Учените обобщават, че някои хора просто реагират по-добре на белия самун, а други - на пълнозърнестия. Това зависи директно от персоналната гликемична реакция и самостоятелното комбиниране на чревните бактерии. Разликата сред резултата от двата типа самун е дребна и не се усеща на процедура. Така че, в случай че обичате бял самун, идващия път не се колебайте и не го заменяйте с пълнозърнест единствено тъй като са ви казвали, че е по-полезен. Всичко е в дозите. Ако ядете умерено от всички храни, освен от хляба, няма да имате проблеми с тежестта.

 Хлябове

Това не е първото доказателство за изгодите от белия самун. Преди няколко години бе потвърдено, че приемът на бял самун усилва потребната бактерия лактобацилус. Причината са рафинираните зърна в състава му, които постоянно оставят подценявани. А те несъмнено усилват равнището на здравословни бактерии в тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР