От гледна точка на съвременните биолози смъртта все още е

...
От гледна точка на съвременните биолози смъртта все още е
Коментари Харесай

Хората са безсмъртни, затова някои се връщат

От позиция на актуалните биолози гибелта към момента е съдбовно и неизбежно събитие. Според доста учени обаче клетката е евентуално безсмъртна и в тялото на човек няма орган или тъкан, обречени авансово на гибел.

Ако човек би могъл да бъде накълцан на обособени кафези и всяка от тях би била поместена в хранителна среда, то този накълцан човек на процедура би станал безусловно вечен.

Всички знаят библейската история за Лазар, който възкръснал от мъртвите. Но в историята на човечеството са известни и други сходни истории на съживяване.

За сходни случаи са разказвали Платон " > Платон, Плиний и Плутарх. Съществуват и по- пресни случаи. През 1985 година в Италия риболовец намерил в реката тяло на остаряла жена.

Той го извадил на брега и хукнал да търси помощ. Лекарите не могли да върнат дамата към живот и тя била натоварена в кола, която отпрашила за моргата.

 Хората са безсмъртни, по тази причина някои се връщат

В колата обаче дамата се изправила в седнало състояние и почнала да пищи. Тя била превозена до болница, където дефинитивно била върната към живот.

Това не е индивидуален случай. Известният американски психиатър Джордж Ричи се разболял от двустранна пневмония по време на службата си в армията и на 20 декември 1943 година докторите установили гибелта му.

Девет минути по-късно боецът, който бутал носилката към моргата, помолил лекар да инжектира адреналин на покойника и след инжекцията тялото оживяло.

Доскоро учените смятаха, че в случай че удавник не бъде изваден от водата до пет-шест минути, то той ще почине в резултата на необратими патологични промени в кората на основния мозък, провокирани от острата кислородна непълнота.

Но в студена вода този период е доста по-дълъг. Петгодишния финландец Тими Хямялайнен пропаднал под леда на замръзнала река. След към час той бил открит и лекари почнали да му вършат масаж на сърцето и изкуствено дишане.

Скоро той почнал да диша, а след две денонощия пристигнал в схващане. Ниската температура на водата внезапно е забавила обмяната на веществата, и е разрешила на мозъка да бъде без О2 много повече от пет минути без каквито и да било последици.

Според неофициални данни преждевременни погребения са правени в Англия през деветнадесети век и приживе са заровени над три хиляди индивида.

В момента, в който човек прави последното си поемане, всички кафези на тялото му са към момента живи! Ако учените намерят метод да възстановят биологичното равновесие, всеки мъртвец би могъл да бъде възроден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР