От ГЕРБ за пореден път показаха пълното си пренебрежение към

...
От ГЕРБ за пореден път показаха пълното си пренебрежение към
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат бюджетите за 2021 г. без да са ги прочели

От ГЕРБ за следващ път демонстрираха цялостното си неуважение към парламентарните правила. Управляващите ненадейно включиха в дневния ред на Народното събрание в петък трите държавни бюджета - в случай, че депутатите даже не разполагат с нужните им отчети на парламентарните комисии за първо четене.

Заседанието стартира с 15-ина минути забавяне – явно ръководещите желаеха да дадат оптимален късмет на закъсняващите си сътрудници да стигнат до пленарната зала. Но не се получи – при регистрацията ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева единствено покорно установи неналичието на кворума и разгласи, че ще има още един опит след половин час.

30-те минути обаче надвишиха 40, до момента в който болшинството успее да се провежда и да събере нужните 121 депутатски гласа, с цел да започва пленарното съвещание. След това незабавно Караянчева предложи като точки в дневния ред да бъдат включени трите огромни бюджета на първо четене – на опазването на здравето, на публичното обезпечаване и държавния бюджет за 2021 година Управляващите я поддържаха, което възмути опозицията. От Българска социалистическа партия показаха, че депутатите не разполагат с отчетите на парламентарните комисии по законопроектите за трите бюджета – затова, няма по какъв начин да се срещнат авансово с тях, какво остава да ги разискват и одобряват. Управляващите обаче неъзмутимо отхвърлиха настояването на социалистите гледането на бюджетите да се отсрочи.

Паралелно с това породи скандал и за метода, по който болшинството обезпечи кворума за съвещанието. От опозицията оповестиха, че за тази цел ръководещите са позволили в пленарната зала собствен сътрудник, който е под карантина. „ Не единствено че управлявате с напазарувана група, ами и пуснахте болен в залата ”, възмути се соцдепутатът Иван Ченчев, напомняйки за подозренията на социалистите, че отделилите се от парламентарната им група техни някогашни съпартийци оказват помощ на ГЕРБ за кворума. „ Кой? Кой? ”, попита Караянчева за болния. Социалистите обаче по този начин и не разкриха името и загадката остана нерешена и без последици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР