От ГЕРБ-СДС за пореден път призоваха ръководството на Народното събрание

...
От ГЕРБ-СДС за пореден път призоваха ръководството на Народното събрание
Коментари Харесай

ГЕРБ отново пожела военната помощ за Киев да се обсъди днес

От ГЕРБ-СДС за следващ път приканиха управлението на Народното събрание да включи в дневния ред за разглеждане трите проекторешения, разисквани през вчерашния ден от комисията по външна политика, за помощ за Украйна.

Това стана, откакто съвещанието беше възобновено след постоянната отмора, в която в Народното събрание беше открита фотоизложба " СТОП на войната в Украйна ", на която участва и украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. От ГЕРБ-СДС желаеха и удължение на съвещанието, което беше отхвърлено.

Даниел Митов (ГЕРБ-СДС) разяснява, че сякаш от болшинството не съумяват да схванат това, което през целия ден се пробват да им кажат. Трябваше и украинският външен министър доскоро да изрази своето отчаяние от визитата си в България, та нека в този момент чуете, сподели депутатът от опозицията. Вчерашният план за решение, който предложиха ръководещите в комисията, на процедура е " куфар без ръкохватка ", ненужен предмет, неспособен даже да служи за заслон, че държавното управление е свършило нещо във връзка с спора с Украйна, сподели Митов и изиска предложенията да се прегледат в зала и да се вземе решение, което " да измие срама ".

След това Александър Иванов (ГЕРБ-СДС) изиска времето на работа на Народното събрание да бъде удължено до разглеждането и гласуването на проекторешението за основаване на краткотрайна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за планове, подписани от държавното управление. Иванов се аргументира с нуждата " да бъде дадена изясненост дали българската енергетика е дадена на ишлеме или на концесия за 1 милиарда $ на задгранична компания ".

" Да припомня на господин Иванов, че бяха тръгнали да дават, но съществено, българската енергетика на Гинка Върбакова ", отговори му Явор Божанков ( " Българска социалистическа партия за България " ).
В последна сметка настояването за удължение на съвещанието беше отхвърлено с 61 гласа " за ", 88 " срещу " и 20 " въздържал се ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР