От древни времена е прието да не се извършват определени

...
От древни времена е прието да не се извършват определени
Коментари Харесай

Защо да не давате или броите вечер пари

От антични времена е признато да не се правят избрани действия щом настъпи мрак. Това е по този начин, защото мрачната част на деня се свързва с тъмни сили и духове, които популяризират своята негативна сила.

Според националните вярвания, не се предлага да се правят всевъзможен вид домашен действия като миене, пране, метене, изхвърляне на отпадък и други Счита се, че тяхното реализиране ще докара до редица неприятности като заболявания, материални загуби, финансов дисбаланс и т.н.

Едно от поверията сочи, че друга активност, която би трябвало да се заобикаля, е броенето или даването на пари вечер. Ето за какво:

- Вярва се, че вечер не трябвате да преброявате парите си. Това ще приветства злите сили и ще провокира нежелани загуби. Същото се отнася и за даването на пари. Това се счита за операция с финансови средства, което ще докара до тяхната скорошна загуба. Не би трябвало да правите никакви действия с вашите пари – взимане, предоставяне назаем, преброяване и други

Мракът е времето, когато тъмните сили вземат превес. Тяхната мощ се състои най-вече в това да въздействат върху фамилното богатство. Ако броите парите си вечер, то ще ви чакат огромни финансови загуби. Вярва се още, че човек, който преброява спестяванията си, в действителност брои бъдещите си загуби.

 Липса на пари, в случай че ги броите вечер

Най-вероятно ще се появят скорошни отговорности или непредвидими разноски, поради които да похарчите своите спестявания. Ако давате пари назаем, то това още веднъж не вещае нищо положително. Отново ще претърпите финансови загуби. Относно индивида, на който давате заема, той няма да има изгода от получените пари. Най-вероятно той няма да има опцията да ги върне назад и няма да му послужат за нищо хубаво.

- За да се обезврежда отрицателната сила, то би трябвало да поставите една банкнота или монета на пода. Според национални вярвания по този метод ще попречите на недоброжелателните сили да нахлуят в дома и да всеят безпорядък. Преди това би трябвало да полеете малко светена вода на пода и да скриете най-малко една монета на насаме място. Така постоянно ще бъдете сигурни, че ще има нещо, което да притегля финансовото благоденствие в дома.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР