От днес в експлоатация е седмият фотоволтаик на компанията, разположен

...
От днес в експлоатация е седмият фотоволтаик на компанията, разположен
Коментари Харесай

Над 10% от хипермаркетите на Kaufland вече са оборудвани с фотоволтаици

От през днешния ден в употреба е седмият фотоволтаик на компанията, ситуиран на обекта й в Горубляне
Фотоволтаичната апаратура на покрива на „ зеления “ хипермаркет на Kaufland в квартал “Горубляне ” е в употреба от през днешния ден. Това е седмото такова оборудване, което компанията разполага на свои обекти. До края на годината е планувано построяването на още две съоръжения.

Към момента към този момент над 10 на 100 от хипермаркетите на Kaufland са оборудвани с фотоволтаици като част от уговорката на веригата за повишение на енергийната успеваемост и ограничение на отрицателното влияние върху климата.
-->
Съоръжението в „ Горубляне “ ще създава към 190 000 kWh годишно и ще понижава годишното електропотребление на хипермаркета с към 15%. Очакванията са това да докара до икономисване на още към 100 тона СО2 излъчвания годишно. 



Хипермаркетът на Каuflаnd в квартал „ Гopyблянe “ e първият „ зелен “ хипермаркет нa ритейлъра. Магазинът е построен по най-актуалните cтaндapти зa екологично и eнepгийнo дейно строителство. Хипермакетът ce зaxpaнвa cъc 100% „ зeлeнa “ сила и e oбopyдвaн c peдицa щaдящи околнaтa cpeдa cиcтeми, в това число LED осветяване и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни сътрудници.

Като резултат от „ зелената “ си политика, Kaufland България е икономисала близо 4000 тона CO₂ излъчвания за 2022 година. През тази година ритейлърът ще продължи да влага предпочитано за реализация на своята климатична тактика и да работи за понижаване на въглеродния си отпечатък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР