От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския

...
От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския
Коментари Харесай

Пускат движението по Южната дъга на столичното околовръстно

От през днешния ден се възвръща придвижването по Южната дъга на софийския Околовръстен път в сектора сред ж.к. " Младост " и автомагистрала " Тракия ", съобщи Българското национално радио. Причината придвижването да бъде пуснато преди края на ремонта е предстоящият натоварен трафик след трите почивни дни. Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни действия.

За облекчение на пътуващите към София след края на почивните дни придвижването по Южната дъга на софийския Околовръстен път се възвръща реконструиращия се 6-километров сектор. Светофарна уредба ще контролира придвижването при " Горубляне ", Герман и Лозен, оповестяват от Агенция Пътна инфраструктура.

Реконструкцията на трасето стартира през октомври предходната година. Отсечката сред ж.к. " Младост " и кв. " Горубляне " беше затворена на 14 юни тази година за разрушение на остарелия надлез при 40-ия километър и построяването на нов. Двулентовият път се уголемява в две платна с по три ленти за придвижване в посока,

С новото трасе на софийския Околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ". Ще се улесни директният трафик от автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е на стойност на 142 милиона лв. и е от Републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на модернизацията е пролетта на 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР