От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери

...
От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери
Коментари Харесай

Румен Радев: От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг

От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери без търг. Без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената. Това съобщи президентът Румен Радев по време на брифинг в Севлиево, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Днес " Булгаргаз " за първи път разгласи открит търг за доставка на полутечен газ и то три типа – кратковременен до края на тази година, средносрочен за цялата 2023 година И дълготраен за 10 години от началото на 2024 година Така се прави и по този начин би трябвало да се прави в бъдеще. Открито, транспарантно и равнопоставено към всички вероятни снабдители. Само по този начин може да се реализира диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната ни. Да не се търсят решения месец за месец, както до момента, а да се търси стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което безспорно ще повлияе и на цените на втечнения газ за тази година ", уточни Радев.

Президентът поздрави служебното държавно управление за енергичната работа и подписания през вчерашния ден контракт с " Газтрейд " за гарантиране на 1 милиарда кубични сантиметра от терминала в Александруполис.

" Продължават напъните за решение на най-тежкия проблем, а това е обезпечаване на слотове за полутечен газ до края на тази година, като доста по-добрите шансове за гарантиране и запазване напролет бяха пропилени. Също по този начин се надявам, че интерконектора с Гърция ще бъде завършен в период ", разяснява Радев.

Нели СТАВРЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР