От днес фирмите в сферата на гастрономията, услугите, търговията и

...
От днес фирмите в сферата на гастрономията, услугите, търговията и
Коментари Харесай

Москва: или се ваксинираш, или оставаш без работа

От през днешния ден компаниите в областта на гастрономията, услугите, търговията и логистиката в Москва би трябвало да потвърдят, че най-малко 60 % от чиновниците им са имунизирани. В противоположен случай ги чакат санкции и забрани за работа.

Максим Беляев няма доста свободно време - той е притежател на ресторант в Москва, има и компания за кетъринг. Тъкмо е тръгнал към летището, тъй като има настоятелен диалози по съветското Черноморие.

Неговата компания извършва квотата за имунизирани без проблем. " Всички схванаха, че това е условие, което би трябвало да удовлетворим, с цел да можем да работим. Всички се имунизираха ", споделя Беляев. " Никой не отхвърли имунизацията - всички ценят работата си и демонстрират схващане. Просто го направихме и приключихме с тематиката. "

От през днешния ден компаниите в областта на гастрономията, услугите, търговията и логистиката в Москва би трябвало да потвърдят, че най-малко 60 % от чиновниците им са имунизирани. Същото важи и за просветителния, здравния и целия административен бранш.

Глоби и забрани за работа

Ако някоя компания не извърши квотата, е застрашена от тежки санкции, изяснява Беляев. " До 50 хиляди рубли или близо 600 евро за частен бизнесмен, до 300 хиляди рубли за предприятията и до един милион при наново нарушаване. " Най-сериозното наказване съгласно него е преустановяването на активността за 90 дни. " Въпреки че по време на пандемията нямахме доста работа, не си го поисквам. "

И чиновниците могат да бъдат наранени: който откаже да се имунизира без да има медицински аргументи за това, може бъде освободен от работа без отплата.

През юни управляващите в Москва вкараха наложителна имунизация за избрани сектори. Причина бе растящият брой инфекции в следствие от разпространяването на Делта разновидността на ковид, както и ниските равнища на имунизация измежду популацията. Макар че Русия беше първата страна в света, която утвърди ваксина против ковид - Спутник V - едвам една пета от руснаците са ваксинирани против Ковид-19.

" Не имам вяра на имунизацията "

Според учените, " Спутник V " е мощно ефикасна ваксина, само че все пак доверието към препарата е ниско. " Не имам вяра на имунизацията ", споделя 27-годишната Марина.

Въпреки това тя се е ваксинирала, тъй като работи в Московския университет. Марина е била изправена пред две благоприятни условия: " Или да се имунизирам, или да си взема неплатен отпуск. Дискусии и други възможности нямаше. "

По образеца на Москва

Държавни инспектори ще ревизират на място дали квотата от 60 % имунизирани е изпълнена. Но по-голямата част от контрола се реализира онлайн, споделя Максим Беляев. " Моите сътрудници попълниха цялата информация за чиновниците и документите за имунизация в уеб страницата на общината в Москва. Съвсем елементарно е. "

Вече над 40 райони в Русия са въвели московската система на наложителна имунизация. Някои държавни концерни даже още повече стягат разпоредбите - шефът на енергийния колос " Роснефт " разгласи при започване на годината, че всички 300 хиляди чиновниците на компанията би трябвало да се имунизират против ковид. Без изключение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР