От Държавен фонд Земеделие публикуваха графика за предстоящите плащания към

...
От Държавен фонд Земеделие публикуваха графика за предстоящите плащания към
Коментари Харесай

Фонд „Земеделие“ пусна график за плащанията до края на годината

От Държавен фонд " Земеделие " разгласиха графика за идните заплащания към земеделските стопани до края на годината. От януари досега фермерите са получили над 215 милиона лв. по Програмата за селските региони, а настрана от Фонда са им изплатили 1 милиард и 903 милиона лв. по директните заплащания.

Първото заплащане към фермерите ще бъде направено по преходната национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството. Стопаните ще получат първи транш по схемата от 1 до 10 ноември, разясняват от БНР.

Субсидиите по схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството), ще бъдат подредени в интервала от 10 до 20 ноември, като задачата е целият бюджет по схемата да бъде изплатен още при първия транш.

Преводите по 8-те обособени схеми в бранш " Животновъдство " ще се извършат поетапно – до 20 декември. От 10 и 20 декември ще бъде разплатена и помощта с максимален бюджет – по Схемата за единно заплащане на повърхност.

Експертите декларират подготвеност да изплатят и финансовата поддръжка по мярката " Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите " преди Нова година – от 20 до 30 декември.

От Фонд " Земеделие " въпреки всичко припомнят, че индикативният график е индикативен, а не наложителен, и има за цел да ориентира авансово земеделските стопани за идните заплащания към тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР