От бял равнец, градински чай, розмарин, евкалипт можем да си

...
От бял равнец, градински чай, розмарин, евкалипт можем да си
Коментари Харесай

Четири здравословни приложения на белия равнец

От бял равнец, култивиран чай, розмарин, евкалипт можем да си приготвим универсални чайове и мехлеми. Също по този начин тези растения могат да се употребяват и като отбрана против редица заболявания, защото имат лечебни свойства.

Как да си приготвим чай от бял равнец?

Една чаена лъжичка ситно нарязан бял равнец се прибавя към една чаша вода. Сварява се към 10 минути, по-късно екстрактът се филтрира. На ден могат да се одобряват до 3 чаши чай на празен корем или сред храненията. Чаят елементарно може да се приготви по време на работа. Този лекарствен равнец може да си приготвяте всеки ден и да го консумирате за усилване на апетита.

Как да си приготвим мас от бял равнец?

100 г безсолно масло или лой се поставя в тиган. Добавя се шепа ситно нарязан свеж бял равнец и ситно нарязани 15 пресни листа от малина. Разбърква се до втвърдяване, подвига се от котлона и се оставя на хладно място. На идващия ден се нагрява леко, филтрира се през марля и се цялостни в чисти съдове. Мехлемът е подготвен. Той би трябвало да се съхранява в ледник.

Как да си вършим бани с бял равнец?

Две огромни шепи нарязан свеж или 100 г сушен бял равнец се поставя в студена вода за една нощ. На идващия ден се загрява до шупване и се прибавя към водата във ваната посредством пречистване. Тази билка ще ви помогне да се отпуснете.

Как да си приготвим смес от бял равнец?

За смес ви би трябвало ситно нарязан свеж бял равнец, събран по време на подем. В бутилка с необятно гърло, напълнена с качествена ракия, се прибавят растенията. Бутилката се съхранява на слънце в продължение на 14 дни, като понякога се разклаща и се филтрира.

С тази билка може да се откри елементарно решение на редица заболявания, изключително в случай че се доверите на чая от бял равнец всекидневно. Специално за дамите в менопауза чаят е от огромна изгода. Тази билка ще ви помогне и за балансирането на кръвното налягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР