От 7 ноември , която ще продължи 3 седмици. Отворени

...
От 7 ноември , която ще продължи 3 седмици. Отворени
Коментари Харесай

Гърция налага строга карантина, ще компенсира хората

От 7 ноември, която ще продължи 3 седмици. Отворени ще останат детските градини, детските ясли и главните учебни заведения. Това оповестиха министър председателят Кириакос Мицотакис и основният гръцки епидемиолог проф. Сотирис Циодрас.

Както и при първата карантина, на гърците ще бъда позволено да излизат от домовете си единствено по значим мотив и с предварителн изпратен SMS. " През последните 5 дни има нападателен растеж на новозаразените, съвсем 10 000 случая за 5 дни. Освен това се усили и броят на приетите в болница пациенти. Трябва да спрем тази вълна ", изясни министър председателят.

Затварят се междинните учебни заведения, университетите, магазините, фризьорските салони, фитнесите, кафенетата и заведенията за хранене. Това е най-голямата рецесия в опазването на здравето през последните 100 години в Гърция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция още веднъж задължи жителите си да носят маски на открито и н...

" Избирам да подхваща фрапантни дейности по-скоро, в сравнение с по-късно. Много европейски страни бяха принудени да подхващат такива ограничения, когато епидемията към този момент беше завършила. Няма да застраша живота на нашите съграждани. Мерките са за 3 седмици. Нека си позволим по-относително естествен декември, който ще наподобява като празник като през други години ", добави министър председателят.

" Знам, че има огромна финансова угриженост. Страната разполага с повече от 37 милиарда евро. Никой не би трябвало да бъде зарязан и първата ни грижа са обществено слабите групи жители ", сподели той.

, които са спрели работа през ноември. Парите ще им бъдат преведени при започване на декември, с изключение на коледния бонус. Всички компенсации за безработица, които изтекоха през септември и декември, се удължават с два месеца. Отпуска се и еднократна помощ от 400 евро за несубсидираните дълготрайно безработни.

Премиерът също по този начин акцентира, че " няма място за микрополитически фойерверки ", само че също по този начин, че " макар компликациите Гърция се е справила по-добре от множеството европейски страни ". Той означи, че " предизвикването би трябвало да бъде в политическия избор, а не в научните, нито в епидемиологичните данни. Решенията са политически. Ние поемаме цялостната отговорност ", сподели Мицотакис.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР