От 4 месеца токът на манастира Благовещение край кюстендилското с.Копиловци

...
От 4 месеца токът на манастира Благовещение край кюстендилското с.Копиловци
Коментари Харесай

4 месеца манастир стои без ток, защото няма Акт 16

От 4 месеца токът на манастира " Благовещение " край кюстендилското с.Копиловци е спрян след сигнал до Министреството на енергетиката, че обителта е без публикуван Акт-16. Монасите водят правосъдни каузи, а разногласието към този момент е във Върховния адманистративен съд, предава БНР.

Монасите протестират  заповедта на кмета с претекста, че комплексът още не е приключен и те би трябвало да продължат с довършителните работи. След раздор, когато братята изгонили предходния свещеник - свещеник Касиян и си избрали собствен свещеник йеромонах Климент, обстановката в обителта е доста тежка.

Спрели им тока - макар, че имат построен трафопост от 2002. Монасите  в този момент са на фургон, само че им би трябвало ток и са закупили бензинов елемент, само че харчат много за гориво. С икономисване и икономии обаче се оправят.

Днес продали един необработен от години бус, вид кемпер, " Фолксваген ". Притежавал го брат Антоний, който се споминал преди години. Сега го закупил магистрат от Кюстендил, колекционер на ретро коли.

Във фургона населяват шестима от монасите, а седмият е дежурен в рибарника на манастира край границата в Трекляноско.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР