От 2013 г. с Костинбродската афера“ започна овладяването на системата

...
От 2013 г. с Костинбродската афера“ започна овладяването на системата
Коментари Харесай

Цветанов: Защо НС в комисията за Нотариуса не включиха и случая с Осемте джуджета?

От 2013 година с „ Костинбродската спекулация “ стартира преодоляването на системата за сигурност, тогава беше променено цялостното държавно ръководство. Това съобщи Цветан Цветанов някогашен вътрешен министър и ръководител на Републиканци за България в „ Честно казано с Люба Кулезич “.

„ Всички тези престъпни сюжети, които гледаме по-късно, неналичието на съществени полицейски интервенции, които да бъдат и с интернационално значение отсъстват от дневния ред на Министерство на вътрешните работи. Овладяването стартира с избора на кабинета „ Орешарски “ и със законодателните промени, които трансферираха оперативните каузи за корупция по висшите етажи в правосъдната система от ГДБОП в ДАНС. Тогава прокуратурата се намеси интензивно в тази активност, която напълно е в компетенциите на изпълнителната власт и други структури в Министерство на вътрешните работи “, сподели още веднъж Цветанов.

Той съобщи, че формираните му каузи са били по сюжет, с цел да може да бъде изваден от дейната политическа активност и да може фактически да бъде овладяно Министерство на вътрешните работи, по метод, по който го виждаме и сега.

Цветанов сподели, че главният представител на " Костинбродската спекулация " е бил Борислав Сарафов, а по-късно знаем какви процеси имаше за преодоляване на страната на тези стопански структури, които имаха сериозен финансов запас.

Бившият вътрешен министър напомни банкрутът на КТБ през 2014 година и съобщи изрично, че: „ Ако имаше втори управнически мандат на ГЕРБ и в случай че аз бях вицепремиер и министър на вътрешните работи Борисов, даже да беше министър-председател и имахме шансът да имаме основен прокурор като Борис Велчев, това в никакъв случай нямаше да се случи. Нямаше да се стигне до този банкрут. В момента има съдебно-счетоводна експертиза направена в Кипър, която се оказа изцяло подправена. Това значи, че цялостната структура на тази спекулация пада “, добави Цветанов, само че попита къде са активите на тази банка, кой се възползва от тези пари и за какво страната поддържа други банки. „ Знаем, че една банка може да бъде убита с вестник, посредством медии и това беше началото на разграбването и преодоляването на страната “, добави той.

„ Всички тези, които вземат участие в тези процеси получават или професионална реализация или са доста подвластни. Когато на мен ми бяха повдигнати обвиняванията Калоян Ангелов, прокурор от СГП и четяхме дружно с адвокатката ми, че кетчърът няма програмен продукт за подслушване и това е публично писмо от Англия до МФ, които организират тази процедура и до Министерство на вътрешните работи, попитах Калоян Ангелов за какво ми повдига това обвиняване и той ми отговори: „ Не разбра ли, че това е от горната страна! “.

Той даде и различен образец със съдията, който го осъжда на първа инстанция, а точно Тони Гетов и споделя, че цената това да се случи е, точно да удължат мандата на жена му с една година в Германия като заместник-посланик. А в Апелативния съд попада на арбитър извънредно непосредствен до Алексей Петров, с който е учил дружно в сержантското учебно заведение и Спас Иванчев, откакто удостоверява неоправдателната присъда с политически претекстове, 10 дни по-късно получава своето покачване и отива във Върховен касационен съд и то единствено една седмица след встъпването на новия ръководител Лозан Панов.

Янаки Стоилов в качеството си на парламентарен арбитър е оказвал напън Цветанов да бъде наказан и това той самият го знае от Бойко Борисов, само че не може да го твърди.

„ Наблюдавайки и четейки тези обстоятелства считам, че може някой от тези съдии или от тези прокурори да са част от „ Клуба SS ” на Мартин Божанов – Нотариуса “, добави Цветан Цветанов.

Цветанов попита за какво в комисията в Народното събрание за Нотариуса не включиха и случая с Осемте джуджета и добави, че някой не желае да излиза всичко. „ Всичко толкоз доста се е сраснало, че не знам дали може да се откри политическа воля и Министерски съвет, който да бъде с профила и ентусиазма, който беше 2009 година “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР