От 2012 г. Томас Кук бавно и уверено потъва. Всички

...
От 2012 г. Томас Кук бавно и уверено потъва. Всички
Коментари Харесай

Керемедчиев: Томас Кук потъва още от 2012 г., според Ангелкова фалитът бил трудно предвидим

„ От 2012 година „ Томас Кук " постепенно и решително потъва . Всички финансови индикатори на компанията демонстрират, че обстановката при тях става трагична.
Тук може да се направи един паралел с това, което стана 2007-2008 година в Съединени американски щати с „ Лемън Брадърс " - не тъй като още веднъж сме на прага на финансова рецесия, а тъй като тук има композиция сред извънредно неприятен мениджмънт и неприятно събитие ”.
Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред БТВ.
Британският туроператор стартира да потъва поради главните си пазари в Турция и Египет и проблемите там, само че окончателният завършек на компанията е породен и от безотговорността на мениджърите ѝ.
„ Въпреки финансовите проблеми мениджърите на „ Томас Кук ” си раздадоха бонуси от 35 милиона паунда ” , означи Керемедчиев и напомни, че компанията е спонсорирала и Олимпийските игри в Лондон.
Фалитът на „ Томас Кук ” ще докара до каузи, които ще се точат с години , счита специалистът.
В дълготраен проект обаче този фалит може да докара до по този начин нужната диверсификация на туристическия пазар , като все по-голям дял ще имат резервациите по интернет, а не „ такива мастодонти ”, счита Керемедчиев.
В същото време пред Българска национална телевизия, министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че банкрутът на `Томас Кук " е бил доста мъчно предвидим.
По думите й от " Томас Кук " са изпратили на 12 юли публични писма, че са сключили договорка с вложител и са описали стъпките за излекуване на туроператора.
Изключително съществено разбъркване се случва сега на пазара и това непроменяемо дава своите отблясъци, акцентира Ангелкова.
Министърът уточни още, че за идната година е очакван специфичен механизъм, който да подкрепя проведения туризъм през рекламата с 15 милиона лв..
Ангелкова се оправда са слабата посещаемост на черноморските ни курорти през юни с " изкуствено основана нервност ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР