От 11 февруари в Италия се премахват предпазните маски на

...
От 11 февруари в Италия се премахват предпазните маски на
Коментари Харесай

В Италия свалят маските на открито

От 11 февруари в Италия се отстраняват защитните маски навън.

Това следва да стане посредством наредба на здравното министерство. Смята се, че към този момент може да се разисква анулация на изключителното състояние, въведено поради Covid пандемията, предава кореспондентът на в Италия.

Разпоредба на италианското здравно министерство „ е на път да прекрати носенето на маски навън на цялата национална територия без разлика в цвета за районите, считано от 11 февруари “, сподели заместник-министърът на опазването на здравето Андреа Коста особено за осведомителната организация ANSA.

Той съобщи, че няма огромни разлики сред жълтите и оранжевите зони, тъй като Covid инфекциите понижават и акцията за имунизация върви доста добре.

„ Трябва да дадем позитивен сигнал на гражданите”, сподели още заместник-министърът.

Той е склонен изключителното състояние да завърши на 31 март и последователно да стартира облекчение на ограниченията. Смята се, че доникъде на март 49 милиона италианци ще бъдат към този момент с бустерна доза Covid ваксина.

Министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца дефинира ситуацията за „ обнадеждаващо “, тъй като случаите на болест за една седмица са намалели с 30%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР