Освен закупуването на 400 линейки, здравното министерство предвижда строителство, реконструкция,

...
Освен закупуването на 400 линейки, здравното министерство предвижда строителство, реконструкция,
Коментари Харесай

Модернизират спешната помощ

Освен закупуването на 400 коли за спешна помощ, здравното министерство планува строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ. Става дума за незабавните отделения в 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 Центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиали и 6 изнесени екипа.

Като обособена активност по плана ще бъдат осъвременени и всички пространства в структурите на незабавната помощ, като за задачата ще бъде обезпечено ново съоръжение и ново обзавеждане. Това разгласи здравният министър Кирил Ананиев и добави, че към този момент е оповестена процедура за осъществяване на строително-монтажни действия на незабавната помощ на територията на Северен централен регион, а скоро ще бъдат оповестени и публичните поръчки за останалите региони на страната.

„ Чрез реализацията на този план ще осигурим ефикасна здравна инфраструктура и ще подсигуряваме на всички български жители пълноправен достъп до качествена и навременна здравна помощ “, беше безапелационен Ананиев.

Общият бюджет на плана възлиза на 163 987 815.62 лв., като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с здравна техника и инсталация за потребностите на незабавната помощ в страната.

През август здравното министерство разгласи социална поръчка за ремонт на 34 обекта от извънболничните структури на Спешната помощ в Северозападна България. Обектите се намират на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР