Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

НЕВЪЗМУТИМ ШЕФЪТ НА АПИ, ЧЕ ДОКУМЕНТЪТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ПЪТЯ КРАЙ СВОГЕ НЕ Е СЕНЗАЦИЯ
" Това не е сензация, това е протокол в резултат наставление от пътна полиция, в което е взел участие и представител на АПИ. Този протокол е формиран взаимно с общината и пътна полиция. " Това изясни инж. Светослав Глосов в коментар за документа от лятото на 2017 година, с който се сигнализира за неприятна настилка на пътната права край Своге, където починаха 20 души. Документът беше показан от Елена Йончева на 11 ноември.
Коментар на Actualno.com : Е каква сензация да е, че в служител е синоним на чехълче и зелена еуглена?

ИМА ЛИ МАСОВО ФАЛШИВИ ЗАСТРАХОВКИ " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " В БЪЛГАРИЯ?
Според статистика за тази година разнообразни съдилища в страната са определили, че 391 полици „ Гражданска отговорност” са оскъдни – при водени общо 216 каузи. А Върховната административна прокуратура към този момент е поискала от КФН да ревизира Гаранционния фонд дали извършва отговорностите си по закон – да възвръща непозволено заплатени компенсации.
Коментар на Actualno.com : Има я, в Страната на неограничените мошеничества по какъв начин да няма.

ТРАНСПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ВИДЯ ПРОБЛЕМИТЕ В БДЖ, НО ЩЕ съдебна експертиза СЪДИ С Европейска комисия ЗА ПОСОЧЕН ОТ БРЮКСЕЛ ПРОБЛЕМ
Попитан дали в БДЖ се вършат фиктивни инспекции за сигурност и имало ли е съответен случай, при който локомотивът на влака от София за Бургас безусловно е щял да се разпадне – тъй като е изпаднал капакът на редуктура и зъбно колело на тягов шеф, Росен Желязков отговори, че занапред инспекция щяла да демонстрира всичко.
Коментар на Actualno.com : Нашите проблеми са си наши - няма да ни ги взема решение различен, ние ще си ги къткаме!


ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ЗА ВЛАСТТА ТОЧНО ПРЕДИ КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ
От този месец народните представители ще получат по-високи заплати, демонстрират калкулации на база данни от Национален статистически институт. Според сметката, нарастването ще е 90 лв.. То се обуславя от по-високата междинна заплата в обществения бранш през последния месец от третото тримесечие - 1173 лв.. Припомняме, че депутатското заплащане се образува от три междинни заплати в бранша. Така за ноември всеки депутат ще вземе 3519 лв.. Заплатата на президента Радев ще е към 11 000 лв., а на премиера Борисов - към 7000 лв..
Коментар на Actualno.com : Тежко е по Коледа - би трябвало да се яде, пие, дарове да се дават... ъъъ, получават де, получават.

ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ВЗЕХА ДА ГОВОРЯТ НЕ ЗА 1000, 500 ЛЕВА " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ "
Зам.-председателят на Асоциацията на българските застрахователи Кирил Бошов не може да каже дали " Гражданска отговорност " ще стане 1000 лв., в случай че няма предели на компенсациите за прочувствени вреди, само че и да станела 500 лв., отново ще е тежко.
Коментар на Actualno.com : Още малко разходки по автомагистралите на повече хора и току виж отидат на 50 лв.

МЕНДА СТОЯНОВА ОБЪРНА ТЕМАТА " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " В ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА И ХОРАТА
Като народ би трябвало да изберем – желаеме ли да защитим децата си от това, което показахте в София и желаеме ли да се превърнем в сметището на Европа, по този начин мисля. Това съобщи ръководителят на парламентарната бюджетна комисия и народен представител на ГЕРБ Менда Стоянова.
Коментар на Actualno.com : Те, деца, не останаха, госпожа - да ви припомня ли какви са резултатите от демографската ви политика?

РЕКОРД - НА СЪД ОТИВА 93-ГОДИШЕН ЛИХВАР С ПОЛОВИНКАТА СИ, СЛЕД КАТО ДЕЙСТВАЛ 20 ГОДИНИ
Уникално, само че факт - 93-годишен лихвар на име Божимир и жена му (живеят на брачен начала) Грета отиват на съд за лихварска активност. Това се случва, откакто Божимир, който е с здравно обучение, почнал с лихварството още през 1997-1998 година. Според публично известие на Апелативната прокуратура във Варна " пик в незаконната му активност бележи началото на 2006 година ".
Коментар на Actualno.com : Ето за какво не е добре да се живее доста дълго!

БЛАГОЕВГРАД ОТНОВО съдебна експертиза ВДИГА НА ПРОТЕСТ, НО ЧАК ДРУГАТА СЕДМИЦА
Организатори от Благоевград оповестиха в обществената мрежа Фейсбук, че идващия огромен митинг ще бъде на 19 ноември, понеделник. Очаква се още веднъж да бъдат затворени водещи пътни прави като основен път Е79, входовете и изходите на града, та даже и Автомагистрала " Струма ".
Коментар на Actualno.com : Все отново почивните дни са за отмора

ПАЦИЕНТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ: МНОГО ОТ ХОРАТА С ДИАБЕТ НЕ СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ
По данни на Световния диабетен атлас действителният брой на диабетно болните в България е 520 хиляди души. Официалните статистически данни на Диабетния указател сочат, че броят на заболелите от диабет в България надвишава 460 хиляди души.
Към момента в България не съществува цялостна стратегия, която да взема решение проблемите, свързани с: неналичието на годишни скринингови стратегии, обхващащи всички рискови групи; липса на експерти в дребните обитаеми места и труднодостъпни райони, липса на задоволително запаси за профилактика.
Коментар на Actualno.com : Няма и да бъдат в тази система

ЗАХАРИЕВА НЕ ВИЖДА СИТУАЦИЯ " ОРЕШАРСКИ ", ИМАЛО АВТОЦЕНЗУРА ПРИ МЕДИИТЕ И БЕЗ ЦЕНЗУРА
Нашата цел е четиригодишен мандат. И аз непрестанно получавам сигнали на извънредно недоволни жители, които не могат да се движат умерено. Не може да се прави прилика с митингите против кабинета " Орешарски ". Така външният министър Екатерина Захариева разяснява обстановката от последните дни в България.
Коментар на Actualno.com : А при Захариева има цензура по рождение, никой не е отговорен

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ПО-КЪСНО - Министерство на вътрешните работи НЕ ПОНЕЧВА ДА РЕМОНТИРА ЦАРСКИТЕ КОНЮШНИ (СНИМКИ)
През това лято огромен пожар засегна здания на така наречен Царски конюшни. Основно пострадаха покривни структури, като много време трябваше да се откри кой в действителност би трябвало да стопанисва въпросните здания. В последна сметка се оказа, че притежател е Министерство на вътрешните работи, както и частната компания " Промишлена енергетика - Варна ".
Коментар на Actualno.com : Ще пуснем същата новинка и след четири години. Така вирее копи-пейстът...

Европейски Съюз ПРИЗНА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА съдебна експертиза СПРАВИ С ИЗНОСА С ОРЪЖИЯ
Държавите членки на Европейския съюз (ЕС) не съумяват да управляват износа на оръжия. Този извод се показва в известие от пресслужбата на Европейския парламент (EП), като в същото време се отбелязва, че евродепутатите са дали своят вот за усилване на контрола във връзка с износа. От Екологичен потенциал разясняват, че са нужни повече бистрота и явен механизъм за наказания, защото оръжията от Европейски Съюз поддържат рецесията в Йемен.
Коментар на Actualno.com : Хубаво признава, а нещо ще направи ли?

12 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: НЯМА ВИНОВНИ ЗА РУХНАЛАТА СГРАДА НА " АЛАБИН ", ВЗЕЛА ДВЕ ЖЕРТВИ
12 години след гибелта на две млади девойки (26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова), починали при рухването на постройка на столичната улица " Алабин ", Софийски градски съд се произнесе - всичките искове са неоснователни.
Коментар на Actualno.com : Няма отговорни за нищо значително в тази страна.

БОРИСОВ съдебна експертиза НАДЯВА ПРОТЕСТИТЕ ДА СПРАТ, ТЪЙ КАТО БЕНЗИНЪТ ПОЕВТИНЯЛ
Надявам се, че митингите ще спрат, откакто падат цените на горивата. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос вероятни ли са предварителни парламентарни избори, като добави, че не се е уплашил от тези митинги.
Коментар на Actualno.com : Ние пък спряхме да се надяваме, че Борисов в миналото ще направи нужните промени, с цел да я има България.

ГАЛА съдебна експертиза ВЪРЗА С ГРЪМ И ТРЯСЪК НА ПОРНО МАЙТАПА СЪС САШКА СИВОВА (ВИДЕО)
Водещата на " На кафе " по Нова телевизия Гала се върза на най-популярния подбив в обществените мрежи. В народен ефир тя сподели фотоса на хубавицата Сашка Сивова (в някои версии - Ганева), за която се твърди, че се е върнала от НАСА в Българска академия на науките, за работи за родината за 2000 пъти по-малко пари. въпросната Сашка е самата порноактриса Саша Грей, чиято фотография с лъжовен текст изобретателно се популяризира в интернет, с цел да лови наивистични патриотични трепети и да кара хората всеобщо да споделят за нейното емигрантско " завръщане " и любовта към България.
Коментар на Actualno.com : Ами не знае дамата коя е Саша Грей - в случай че Стефан още ѝ беше ководещ, надали щеше да стане по този начин!

ДЪРЖАВАТА ПЛАНИРА ТАКСИ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ Пожарна охрана МОСТОВЕ И ТУНЕЛИ
За прекосяване по обособени уреди по пътищата в страната ни, като мостове, тунели или планински проходи, също ще могат да се събират такси. Това планува нов план на Наредба за изискванията и реда за събиране на таксите за особено прилагане на републиканските пътища на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
Коментар на Actualno.com : Объркали сте се, споделят от Министерство на регионалното развитие. Само че в това, което изясняват, притеснително по закон не се включва този текст, в който се изяснява за кои уреди се заплаща винетна такса. Та не се знае след някое и друго време...

БЕНЗИНЪТ ПОЕВТИНЯВА, ОТ ГЕРБ ПРИЗНАХА, ЧЕ ЗА КОЛИТЕ ЩЕ съдебна експертиза ПЛАЩА " СЪВСЕМ ЛЕКО ПО-МАЛКО "
Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов продължи да поддържа тезата на партията си че кметовете поддържат смяната, като обаче сподели, че тези, които имат по-екологични коли, ще заплащат " напълно леко по-малко ".
Коментар на Actualno.com : Няма по какъв начин - тук ще цитираме Виктор Николаев: А в ракия какъв брой ще се усили данъкът?

ВМЕСТО ПАРКОМЕСТА, КАШПИ ПРЕД СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Точно пред Столична община, на улица „ Московска”, към този момент е подхваната мярка, която очевидно цели да откаже хората от персоналните им коли. Или пък цели да ги кара да обикалят по тесните улички в обезверено търсене на паркомясто.
Коментар на Actualno.com : БРАВО! Ето по този начин ще решим казуса с мръсния въздух - кашпи по автомагистрали, пътища и пътчета и ха да забележим!
УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРАВЯТ БЮЛЕТИНИТЕ ПО-РАЗЛИЧНИ, ОТЛАГАТ ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ
Съгласно пътната карта, призната от Народното събрание през 2016 година, трябваше през актуалната година да бъде извършен пробен електронен избор, а през 2019 година към този момент да има алтернатива за същински електронен избор. С предложенията на ръководещите период 2019 отпада и вместо да има съответен период, се маха каквато и да е времева рамка за въвеждане на електронното гласоподаване.
Коментар на Actualno.com : Завинаги в Тъмните епохи...
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА!
Коментар на Actualno.com : Най-после един поправен абсурд
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР