Освен голямата звезда Мария Бакалова, която получи номинация за поддържаща

...
Освен голямата звезда Мария Бакалова, която получи номинация за поддържаща
Коментари Харесай

Още двама българи замесени във филм за "Оскар"

Освен огромната звезда Мария Бакалова, която получи номинация за поддържаща женска роля (първата за български актьор/актриса в 93-годишната история на Академичните награди), още двама българи се оказаха забъркани във филм, номиниран за " Оскар " - Това е 19-минутният Feeling Through, който е измежду петте кандидати за " Оскар " за най-хубав късометражен игрален филм.

Още по-любопитното е, че и те също за бургазлии. Това са двама български лекари имигранти - проф. доктор Илиян Иванов и брачната половинка му Дана Проданова. Поименно номинирани за златната статуетка са продуцентите Дъг Роланд, който е и режисьор, и Сюзан Рузенски. Всъщност обаче в надписите на Feeling Through има цели 12 копродуценти и измежду тях са и имената на двамата българи. Те са вписани в надписите като асоциирани продуценти на продукцията. Д-р Иванов е изявен детски психиатър оттатък океана, където живее от над 20 години. Изкушен и от изкуството и се изявява като художник и джаз реализатор. В персоналния си профил във Facebook бургазлията поздрави своята землячка Мария Бакалова и написа: " Лос Анжелис се готви за българска инвазия! " " Аз се зарадвах, че най-сетне са го произвели професор освен това писане и при тази работа, само че той вика - аз пък се веселя, филмът в случай че излезе ", описа пред бургаски уебсайт майка му Зорка Иванова.

Късометражният филм споделя за връзката сред безприютен младеж и по-възрастен кьорав и ням човек. В продуцентския екип на кино лентата, чието заглавие на български може да се преведе като " Опипом ", е и Марли Матлин - носителка на " Оскар " за най-хубава актриса във кино лентата " Деца, забравени от Бога " през 80-те. Самата тя е с нарушен слух от най-ранна възраст. 

Сюжетът на „ Опипом “ наблюдава историята на Терик (Стивън Прескод), безприютен негър младеж, скитащ се по улиците на Ню Йорк. Тогава среща Арти (Робърт Таранго), незрящ и ням човек, който има потребност от помощ, с цел да се прибере у дома. Срещата сред непознати се трансформира в близка връзка сред другари. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР