Остри критики към кмета Иван Тотев отправя в последната си

...
Остри критики към кмета Иван Тотев отправя в последната си
Коментари Харесай

Бизнесмен пред Гардиън: Тотев вдигна хотел с данъците ни

Остри рецензии към кмета Иван Тотев насочва в последната си публикация за Пловдив английският вестник „ Гардиън ”. Тя е отдадена на бурното развиване на града през последните години и завръщането на хиляди млади българи в града .

Цитирани са и статистическите данни за това нарастване, предоставени от кабинета на Иван Тотев.

Кметът декларира пред „ Гардиън ”, че освен Брекзит прави Пловдив атрактивен.

Ето какво пишат британците:

„ Ние се възползвахме от неустойчивостта в Европа и икономическите рецесии в другите европейски страни като Испания и Гърция ”, споделя Тотев.

Макар градът да е с публично население от 345 000 души , единствено през 2017 година трудовият му пазар е повишен с 38 000 души – нарастване, което е по-високо от всеки един различен район в страната.

Не всеки обаче е уверен, че Пловдив претърпява подем. Критиците настояват, че кабинетът на кмета може да е изкривил статистиката, с цел да покаже една по-ласкателна картина .

Кметът си построи хотел с парите от нашите налози ”, декларира 29-годишен предприемач, който изиска да остане неизвестен. Подобни обвинявания са постоянно срещани и мнозина назовават Тотев „ олигарх ” , като сочат редица следствия в медиите на неговите финасови каузи.

Мнозина са разочаровани от плановете, свързани с модерния градски артквартал Капана . Местните хора се оплакват, че вместо да се влага в създатели, които са създали квартала известен, управляващите поддържат комерсиални магазини и питейни заведения, с цел да притеглят туристи.

Така убиват атмосферата и тласкат Капана към тупик ”, написа „ Гардиън ".

Преди това медията споделя за бавния темп, с който живее градът.

„ Гардиън ” написа:

„ В Пловдив локалните вършат дълги и безгрижни разходки по основната си улица, която е пешеходна. Наблизо е Джумая джамия със своята комбинация от византийски и старобългарски архитектурни стилове. Тази незабързана атмосфера е типична за Пловдив – един от европейските градове с най-стара непрекъсната история.

Този отпускащ темп на живот, смесен с рационални разноски за живот и все по-разрастващ се IT бранш, притегля нов вид хора в града – млади българи, които се връщат разочаровани от чужбина.

Мария Станчева, на 25 години, се мести с майка си в Обединеното кралство в търсене на по-добър живот.

Преди 10 години живеещите българи в чужбина са можели да подкрепят фамилиите си тук със заплатите си. Сега с политически катаклизми като Брекзит и смяната във финансовите пазари парите от чужбина не са толкоз привлекателни.

Това се отнася и за Станчева, която учи Международни връзки и човешки запаси в университета в Кардиф и, както се оказва – не може да си откри работа. След като посещава ревю за българи, приключили във Англия, тя осъзнава, че уменията й ще са потребни в България.

Редакция и превод със съкращения Росен Саръмов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР