Остри констатации за бизнес климата у нас съдържа последният доклад

...
Остри констатации за бизнес климата у нас съдържа последният доклад
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ с критичен доклад за корупцията в България

Остри констатации за бизнес климата у нас съдържа последният отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2020. Съединени американски щати разгласяват годишно разбори за световните условия за вложения, като оценките се показват в детайли по страни.
корупцията е избрана като ендемична, изключително при инфраструктурни и енергийни планове. Критикуват се и правосъдната система, и други структурни прекчи пред вложенията у нас.
 Журналист: Съединени американски щати към този момент не поддържа Борисов, крепи го единствено Меркел Журналист: Съединени американски щати към този момент не поддържа Борисов, крепи го единствено Меркел
Съединени американски щати не поддържат Борисов към този момент втори месец. Крепи го - към момента - Меркел. Но тъкмо немските медии и другите центрове на въздействие в Г...
" За доста вложители България е атрактивна дестинация, с дейни дейности на държавното управление за привличане на вложения. Страната продължава да предлага една от най-ниските цени на труда в Европейски Съюз и плосък корпоративен и персонален налог... .Чуждите вложители обаче остават загрижени за върховенството на закона в страната. Корупцията е ендемична, изключително при огромни инфраструктурни планове и в енергийния бранш .
Инвеститорите се оплакват и от други проблеми, спъващи вложенията, като непредсказуемост в следствие Считано към началото на 2020 година има подозрения дали държавното управление ще извърши договорните си отговорности, в това число с американски компании. Друга американска компания се сблъска с продължитени регулаторни ограничавания в опит да навлезе на енергийния пазар ", се споделя в резюмето на отчета, представено от.
По-рано бе разгласен и показателят на икономическата независимост - изследване на института „ Фрейзър “, който мери в каква степен политиките и институциите в страните по света обезпечават среда за обикновено развиване на бизнесмените. Тазгодишното издание излезе и в него няма положителни вести за България.
За последните 15 години неналичието на най-важните промени – в работата на правосъдната система и на държавното управление и администрацията, е причина България да не съумява да увеличи качествено общата си оценка за икономическа независимост. За 2005 година България е имала оценка 7,17 и макар че по-късно има някакви усъвършенствания в множеството подиндекси, те са толкоз дребни, че в тазгодишното издание общата оценка е 7,74.
 Politico: Европейски Съюз под пресечен огън поради мекия си метод към българската корупция Politico: Европейски Съюз под пресечен огън поради мекия си метод към българската корупция
Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова през днешния ден трябваше да се отбрани от мощната рецензия от страна на евродепутатите, коит...
При това резултатът се базира на по-стари данни, за 2018 година Който пристигна ред да се правят оценка " достиженията " през настоящата година, резултатът може да е по-лош даже от 2005 година - като имаме поради какво се случва в България в по-ново време и по какъв начин рекетът над бизнеса и медиите изкара жителите на невиждани митинги, които не престават към този момент трети месец.
" Всъщност, двата проблематични подиндекса за България - правосъдна система и размер на държавното управление, като се изключи че са с най-ниски оценки през годините са и тези, които не записват доста усъвършенстване. Това обезсилва ненапълно останалите позитивни промени, които се следят в региона на търговията и регулирането ", разясняват от Института за пазарна стопанска система (ИПИ е локалният сътрудник на института „ Фрейзър “ и член на Мрежата за икономическа свобода).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР