Оставката на правителството в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща

...
Оставката на правителството в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща
Коментари Харесай

Радев: Оставката по време на протести е абдикация, а не...

Оставката на държавното управление в миг на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това зяви през днешния ден в Карлово президентът на република България Румен Радев във връзка митингите в страната. Той бе на посещаване в 61-ва Стрямска бригада и направи обзор на въоръжението и бойната техника и се срещна с военнослужещи от бригадата.

Властта би трябвало да знае, че отводът от ръководство, бягството от проблемите, слага морална бариера пред упоритостта да искаш властта още веднъж. Затова чакам държавното управление и Народното събрание да посочат излаз от тази обстановка, разяснява още президентът.

Мисля, че митингите са демократично право и те възръщат и очакванията, и достолепието на българите като жители, по тази причина те са закономерни, съобщи още Румен Радев. Властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори. Не единствено това, гласът на жителите, техните болки, техните паники не се чуват, те някак си не доближават до ръководещите. Властта губи датчиците си, чувството си за проблемите на хората. И в случай че няма чуваемост, в случай че няма съответните ограничения, в случай че не престават изказвания - арогантни и цинични, в случай че продължава недоумение на на проблемите на хората, закономерно е тези митинги да не престават.

На въпрос дали митингите са политически режисирани Румен Радев сподели: „ Не мога ви кажа дали са политически режисирани. Но съгласно мен никой не може да изкара хората принудително на улицата “.

Президентът отговори и на въпрос по какъв начин би коментирал думите на Цветан Цветанов, че е разединител, а не обединител на нацията. Обединител не мога да стана на неправдата, не мога да бъда обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм задължен да показвам неговите терзания, неговите болки и неговите очаквания, съобщи президентът. В обръщението си аз изрекох истини, които българите знаят, само че политиците, отхвърлят да чуят.

След срещата на президентът и главнокомондващ на въроъжените сили на България с военнослужещие от 61-ва Стрямска бригада, стана ясно, че са обсъждни освен обществени и битови проблеми. Напротив, нашите военнослужещи са високоинтелигентни, мислят за бъдещето на България, сподели Румен Радев. Затова слагат осново проблеми по какъв начин да станат по-добри в своята активност, по какъв начин да получават нови модерни качества.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР