Оставката на Калоян Топалов от СГС е изненадваща! Престъпната структура

...
Оставката на Калоян Топалов от СГС е изненадваща! Престъпната структура
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО в BNews: Калоян Топалов превърнал СГС в престъпна структура! Репресирал съдии и… се „опраска“ сам!

Оставката на Калоян Топалов от Софийски градски съд е изненадваща! Престъпната конструкция е освободена от своя деспот! Защо тъкмо в този момент Топалов реши да направи бягството на живота си от правосъдната система? BNews ще ви осведоми за безчинствата, които Топалов е правил по време на своята власт в Софийски градски съд.

В съда има построена мрежа от ползи, които във времето се управляват по няколко линии. В текста ще срещнете най-много имената на добре познатите – Калоян Топалов към този момент някогашен началник на Софийски градски съд и Лозан Панов, началник на Върховен касационен съд. Питате се за какво – и това ще ви разкажем…

В средите на Софийски градски съд се приказва от дълго време за дейностите на скандалния Топалов и обстоятелствата, които в този момент ще извадим нескрито. Оказва се, че Софийски градски съд бива трансфорат в незаконна конструкция, ръководена за обслужване на ползи. Работа под боязън, работа под напън и давление. „ Страшно доста хора я желаеха тази оставка. Сега обаче тя е малко изненадваща и нелогична. И аз, и доста други съдии сме подавали сигнали до съответните органи във връзка с неговата работа – всеобщите уволнения, които той прави, с цел да разчисти свободни места за близки от неговото обграждане, най-много от Съюза на съдиите и от районния съд “, сподели пред BNews инж. Ташко Ташев.

За вмешателствата на Топалов в делата може да се приказва с дни. Оказва се, че той не е играл на дребно и със мощна ръка е раздавал нареждания на съдии по какъв начин и в чия изгода да се вземат решение избрани каузи. Срещу Топалов има и сигнали от съдии за напън над тях. До момента обаче той не е измамен под отговорност. По всичко е ясно, че Топалов евентуално е имал информация от „ високо равнище “ и хвърля оставката си преди да бъде „ опраскан “. По всичко проличава, че е бил предизвестен какво ще му се случи и е подхванал светкавични ограничения. „ За да желае да напусне по този начин бързо, очевидно желае да избяга от това да не му бъдат основани дисциплинарки, както се случи с Владимира Янева и да бъде наказан и да му се държи сметка за всичко, което той е направил “, добави Ташев.

Откакто е на поста си, Топалов работи на правилото отстранявам, с цел да назнача своите. И по този начин като постави точните хора, може да ги управлява като техен покровител, а те почтително да извършват. Съдиите са шокирани от терора, който той постанова над сътрудници, които са работили добре с предните управления и в случай че се появи негов човек, то той незабавно бива назначаван.

„ Калоян Топалов и Лозан Панов би трябвало да бъдат възпрени в опита си на преодоляването на двата съда и всеобщите уволнения. Това е надменност да се хвалиш с нещастието на уволнените и назначението на своите близки “, сподели Ташков. С лека ръка Ташев бива изхвърлен от Топалов, макар своите дълги години стаж в Софийски градски съд и това, че е основал и компютъризирал мрежата в Софийски градски съд. За Ташев има възбрана от страна на Топалов да бъде и експерт: „ Това, в случай че не е вмешателство? “

Оказва се, че в незаконната конструкция има и шуробаджанащина. Пипалата на Лозан Панов остават в Софийски градски съд и взаимно с Топалов назначават свои компютърни експерти в софийския съд, с цел да упражняват съответния надзор. Кумът на Топалов - Владимир Йорданов е измежду скандалните назначения, а в бранш IT са спуснати Анчо Димитров и други двама, с цел да може да бъдат „ следени директно “. Оказва се, че незаконната групичка Панов – Йорданов – Топалов е разперила пипала. Още по времето, когато е бил арбитър в Софийски градски съд, Панов е раздавал листчета на сътрудници - съдии по какъв начин да бъдат решавани избрани каузи и е лобирал за избрани кръгове.

„ Г-н Лозан Панов, познаваме се доста добре, напуснете Върховен касационен съд и правосъдната система, както Топалов. Нямате моралното право да ръководите този съд и да правораздавате в тази правосъдна система “, съобщи Ташков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР