Оставили сме пълни профани и неграмотници да приемат закони. Не

...
Оставили сме пълни профани и неграмотници да приемат закони. Не
Коментари Харесай

Контрера безпощадно: Профани и неграмотници! Киро, нарушителят на Конституцията, приема закони

Оставили сме цялостни профани и неграмотници да одобряват закони. Не може да чакаме позитивно развиване с юридически необразовани видове, откровени простаци, инфантили и посредствени специалисти, застанали отпред на страната. Самият факт, че Кирил Петков – нарушителят на Конституцията, се занимава с наказателно право, битка с насилието над дами и прочие характерни области, е абсурден!
Ницше разказва сходни положения с понятието „ декаденс “. Ние се намираме в епицентъра на декаденса и държавния крах. Границата на рационалното от дълго време беше премината, имам възприятието, че си имаме работа с изключение на с искрено глупави хора, също по този начин и психологично заболели до степен да не са в положение да схващат личните си действия и да носят отговорност за тях.
Напоследък ставаме очевидци на откровени правни и законодателни извращения, на груби и недодялани опити да се законодателства, на откровени недомислици, обличани с нелепи претекстове и правни фигури в правни правила, на брутално, цинично и граничещо с тъпотия прегазване на съществени правни правила и понятия. Откакто пристигна „ смяната “ напролет на 2021г., сме очевидци на един непрестанен декаданс на законодателната активност, на правни и житейски извращения, осъществявани от хора с стеснен мисловен и честен капацитет. Последната недомислица с „ интимната връзка “, нейното дефиниране и опитът да се облече в правила за държание е за в този момент еманация на титаничната правна мисъл в Парламента. Логиката сочи, че евентуално и други откровени тъпотии, ще бъдат предмет на нормотворчество.
Всъщност, образецът с „ интимната връзка “ в Закона за отбрана от домашно принуждение, е отличен лакмус (не литмус) за равнището в този и предишни мандати на Народното събрание. Подписалите се под тази нелепост следва да получат грамоти за принос в региона на идиокрацията. Същото се отнася и за гласувалите това следващо безумство. И, не, не си мийте ръцете със справедливия публичен яд. Не може да се оправдават с гражданското неодобрение, то не е индулгенция за правни нелепости и откровени безумия! Недодяланият опит да се бори домашното принуждение, в действителност, не може да ни изненадва изключително поради потвърдения „ потенциал “ на титаните на юридическата мисъл, предвождани от Стою Стоев, Надежда Йорданова и Кирил Петков. Още по-нелепо е ухилената физиономия на Петков да е флагман на измененията, минимум поради биографията му на извършител на Конституцията, махленски в обявление на погрешни обстоятелства и условия (демек лъжа), както и поради битието му на „ барач на парапети “ и уреждач на непознати булки на високоплатени длъжности след посещаване на явочни квартири… И този ще ви е едно от лицата на измененията. Не декаденс, а идващото.
Оставили сме страната на сходни недоразумения, разрешаваме им да се вихрят до степен да обръщат правото с хастара на горе, поносим им нелепостите и далаверите… Есента тези същите ще трансформират и Конституцията. Сътворилите „ интимна връзка “ в изискванията на най-малко 60 дневен интервал връзки (със или без консумация не е ясно), ще трансформират устройството на страната?! Сериозно?!
Макар обстановката да наподобява по-скоро смешно и комично, тя надалеч не е такава, тъй като овластяването на откровени недоразумения, към този момент се трансформира в опасност за базовия правов ред и за съществуването на страната като общ брой от правила, институции и порядък.
Аз мисля, че този цирк най-късно на есен би трябвало да бъде преустановен, а всички натворени нелепости от не-коалицията час по-скоро да бъдат ревизирани и анулирани преди да е станало ужасно.
От Facebook профила на Карлос Контрера – общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР