Остават четири дни до първото заседание на новия парламент, а

...
Остават четири дни до първото заседание на новия парламент, а
Коментари Харесай

Анализатори виждат шанс за кабинет с мандат на Стефан Янев

Остават четири дни до първото съвещание на новия парламент, а формулата за устойчиво ръководство към момента не е ясна. Според анализатори е допустимо държавно управление с третия мандат, в случай че президентът го даде на групировката на Стефан Янев „ Български напредък “.

„ Имам някакво предусещане, че третият мандат ще се даде на Стефан Янев, който през цялото време сподели, че ще беседва с всички, и да се опита да направи някакво държавно управление, което да избута най-малко до зимата. Има и различен вид да остане през зимата сегашният длъжностен кабинет “, разяснява пред Евронюз България политическият пиар Нидал Алгафари и добави, че единственият, който споделя, че е подготвен да приказва с всички, е точно ръководителят на „ Български напредък “.
-->
„ Янев е дебютант, новобранец, който няма парламентарна процедура и политическо минало като началник на партия. На него доста му се желае да му бъде връчен третият мандат и да бъде във фокуса на вниманието. Може пък да предложи нещо градивно, което работи “, съобщи от своя страна журналистът Бойко Станкушев.

„ Той няма какво да губи, не е ясно, дали въобще има някакви червени линии “, сподели още Станкушев и дефинира ролята на Янев като „ контактьор на контактьорите “.

„ В Народното събрание, когато няма една преобладаваща партия с 121 депутата, всяка една партия се изравнява с най-голямата, тъй като става толкоз значима. Дали има 12 или 5 депутата, тя си има нейната тежест. Ако „ Българския напредък “ успее да се контракти с водачите на другите политически обединения по 10 целта, може да изкара и цялостен мандат, в случай че нещата тръгнат добре “, уточни Нидал Алгафари.

„ На идващите избори няма да трансформират нищо. Едните ще са с плюс 5 мандата, другите минус “, акцентира пиар специалистът.

Относно абсурда към поканата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова да участва на откриването на Народното събрание, Алгафари разяснява, че има още три страни, които са дали своят вот за анексирането на украинските територии.

„ Когато искаш да покажеш някаква позиция, съгласно мен трябваше в наличието на съветската посланичка ръководителят на Народното събрание да помоли всички да станат на крайници за едноминутно безмълвие за украинските жертви на съветската експанзия. Тогава щеше да е забавно дали Митрофанова щеше да стане права “, означи той.

Според двамата анализатори казусът на Българска социалистическа партия не е в съответния ръководител, а в неналичието на ясна политическа еднаквост като модерна социалдемократическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР