Остава по-малко от седмица до началото на първото за България

...
Остава по-малко от седмица до началото на първото за България
Коментари Харесай

Панагюрище ще домакинства детски световен турнир по тенис на маса

Остава по-малко от седмица до началото на първото за България издание на детския интернационален шампионат по тенис на маса WTT Youth Contender PANAGYURISHTE Presented by Asarel . Състезанието ще се организира от 15 до 21 май в Панагюрище, а мястото е добре познатата на всички почитатели на дребното топче зала „ Арена Асарел “.

Организатори на събитието са хората, стоящи зад супертурнира, прочут под името „ Асарел България Оупън “, който с провеждането на своите шест издания потвърди, че страната ни почтено посреща международния хайлайф в тениса на маса.

Надпреварата ще бъде за деца от 11 до 19-годишна възраст , като се чака да дойдат над 170 участници от 23 страни . Финансирането се поема от съдружие „ Асарел България Оупън “ благодарение на Министерството на младежта и спорта, а уредниците за поредна година сполучливо си партнират и с Българската федерация по тенис на маса. Турнирът носи името на своите дългогодишни благодетели от „ Асарел-Медет “, които стоят зад всички досегашни издания на мъжкия интернационален тенис шампионат и още веднъж се включват с помощ при организацията.

„ За нас е чест, че успяхме да спечелим домакинство за Панагюрище на шампионат от сходна големина, който е ориентиран напълно за деца и юноши, а сходно издание в никакъв случай до момента не сме имали в България. Като уредници с опит в провеждането на тенис шампионат за мъже и дами, нееднократно сме посрещали олимпийски, международни и европейски първенци, само че постоянно сме знаели, че бъдещето на спорта е в децата и тяхното развиване “, показа Асен Попниколов, ръководител на съдружие „ Асарел България Оупън “. Той сподели още, че концепцията за детски шампионат е премисляна и преди, само че едвам в този момент се отдава опция тя да бъде осъществена.

Като страна хазаин, България има право на огромен брой състезатели, а с изключение на националите в съответните възрастови групи цветовете на българското знаме ще бъдат защитавани от най-хубавите млади очаквания в тениса на маса. Зрителите в „ Арена Асарел ” ще имат опцията да стискат палци на медалиста от Европейското състезание за юноши и девойки в Белград - Йоан Величков. Освен на сингъл, той ще вземе присъединяване и в смесените двойки, където си партнира с друга медалистка от Еврошампионата в сръбската столица - Сиделя Мутлу. Сред познатите имена за почитателите на този спорт са Ерен Бекир, Стефан Димитров, Мирослав Шмид, Виктория Персова, 17-годишната Цветелина Георгиева, вицешампионка на България при дамите, както и доста други деца от всички краища на страната.

В международен мащаб проличава името на лидера в схемата до 19 години - Сора Мацушима от Япония, който е №5 в света за тази възраст, следван от Чанг Ю-Ан от Тайпе - №8 в международната класация. Северната ни съседка Румъния идва с Елена Захария, която е № 6 в света и повежда девойките до 19 години, като след нея се подрежда Уей Уи-Tиан от Тайпе. В останалите възрастови групи също имаме няколко играчи от топ 30, представляващи Япония и Корея.

„ Тазгодишното първо издание е с награден фонд от Щатски долар 800 , който ще бъде разпределен сред спечелилите и финалистите при 19-годишните. Надпреварите във всички дисциплини са с директна елиминация. След България, страната с най-вече участници е Тайпе, които идват у нас с 15 момчета и 7 девойки. Както знаем, азиатската доминация е мощно изразена в този спорт, за което приказват и поставените играчи с най-голям ранкинг от Япония, Тайпе, Китай и Корея “, осведоми Цветозар Христов, шеф на WTT Youth Contender PANAGYURISHTE Presented by Asarel.

Входът за целия интервал на шампионата е безусловно свободен за всички, които желаят да поддържат младите български гении в тениса на маса. Организаторите дават поръчка още веднъж да оправдаят гласуваното доверие и да потвърдят усещанията за отлична организация и гостоприемно домакинство, с които Панагюрище и страната ни да се гордеят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР