Останете вкъщи три месеца, каза правителството на Великобритания на 1,5

...
Останете вкъщи три месеца, каза правителството на Великобритания на 1,5
Коментари Харесай

Великобритания: Останете си вкъщи за 3 месеца!

Останете у дома три месеца, сподели държавното управление на Англия на 1,5 милиона души в риск. Определени като най-застрашени от коронавирусната зараза са до 1,5 милиона души във Англия, които са уязвими и би трябвало да останат по домовете си най-малко 12 седмици, съобщи държавното управление в неделя, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

`Stay at home` to avoid coronavirus, UK government tells vulnerable https://t.co/1ZyIfCTJgo pic.twitter.com/UXAUtlPUWK
— Reuters UK (@ReutersUK) March 22, 2020
Последните данни демонстрират, че 177 души са умряли във Англия от ковид. По данни на университета " Джонс Хопкинс " в Обединеното кралство са инфектирани 5 067 души, 233 души са умряли. Още в петък, 20 март, в страната се вкараха първите ограничавания като затваряне на питейни заведения, кръчми и заведения за хранене.
Сега обръщението на водачите на страната е към тези, които са диагностицирани с тежки здравословни положения, като рак на костите или кръвта, муковисцидоза или претърпели трансплантация на органи. Те са посъветвани от здравните чиновници да създадат всичко допустимо, с цел да се защитят от вируса, в това число да се изолират в домовете си за дълъг интервал.
" Хората би трябвало да си стоят у дома, с цел да защитят нашата национална работа по опазване на здравето и да спасят човешки животи ", съобщи в изказване секретарят Робърт Джерик.Той добави, че държавното управление моли " извънредно уязвимите лица " да подхващат " спомагателни ограничения, с цел да се защитят ".
В изказването се показва интервалът, който държавното управление поучава най-уязвимите да съблюдават. " Хората, разпознати като принадлежащи към една или повече от рисковите групи, са настоятелно посъветвани да се свържат с персоналния си доктор, експерт или и двете, и да останат у дома за интервал от най-малко 12 седмици ".
Ще бъде оповестена и специфична телефонна линия и обезпечени доставки на хранителни артикули или медикаменти. Пол Джонстън, шеф на Агенцията по Обществено здраве на Англия, съобщи, че тези лица не би трябвало да излизат за извършване на покупки, за развлечения или за пътешестване.

“We are collectively telling cafes, pubs, bars and restaurants to close tonight... and not to open tomorrow ”

Boris Johnson says " physically we need to keep people apart " to combat coronavirus, " take-out services " will still be permitted

Latest: https://t.co/eg5qobkfgJ pic.twitter.com/viwgCGhwVG
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 20, 2020
В битката с ковид се включват пенсионирани лекари
Над четири хиляди медицински сестри и неотдавна пенсионирани лекари ще се върнат на работа във Англия, с цел да оказват помощ на сътрудниците си в битката с коронавирусната зараза, съобщи здравният министър Мат Ханкок в събота, оповестява РИА Новости.
" Радвам се, че 4 хиляди медицински сестри и 500 лекари се записаха, с цел да се върнат на работа в границите на първите 48 часа от нашия апел. Изключителна поддръжка в националната ни битка с ковид ", написа министърът.
В обръщението си към нацията английският министър председател още веднъж повтори апела си към жителите да се откажат от обществените контакти, предупреждавайки, че Англия е единствено на две-три седмици зад Италия.
„ Италианците имат отлична система на опазване на здравето. И въпреки всичко, броят на болните погълна като цунами лекарите и медицинските сестри. Броят на смъртните случаи в Италия възлиза на хиляди и продължава да пораства. Ако не действаме дружно, в случай че не предприемем героични групови национални старания, с цел да забавим разпространяването - вероятността нашата здравна система също да бъде „ погълната “ е прекомерно висока ", сподели Джонсън.
Той особено помоли британците в неделя, на Деня на майката, необятно честван в страната, да дадат на майките си най-хубавия подарък сега, а точно, да не отиват при тях и да ги предпазят от риска на заразяване. Възрастните хора са главната рискова група.

Please be reasonable in your shopping, be considerate and thoughtful of others as you do it. pic.twitter.com/Dwo7lTIkg7
— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) March 19, 2020
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР