Основният заподозрян за терористичните атаки в Париж през 2015 година,

...
Основният заподозрян за терористичните атаки в Париж през 2015 година,
Коментари Харесай

Терористът от Париж: В убийството на 130 души „нямаше нищо лично”

Основният обвинен за терористичните офанзиви в Париж през 2015 година, при които бяха убити 130 души, съобщи, че в атентата е „ нямало нищо лично”, съобщи AP.

“Атакувахме Франция, взехме за цел популацията, цивилни, само че нямаше нищо персонално в това ", съобщи Салах Абдеслам, главният обвинен по процеса, при започване на днешното съвещание по делото във френската столица. Започналият развой е най-мащабният в модерната история на Франция и се чака да продължи няколко месеца.

„ Ислямска държава” пое отговорност за терора на 13 ноември 2015 година в няколко точки на столицата Париж. При координирани офанзиви джихадистите лишиха живота на 130 почтени жители. Салах Абдеслам съобщи в правосъдната зала, че атентатите са били отговор на френските бомбардировки против терористичната организация „ Ислямска държава”. Девет атентатора направиха офанзиви на няколко места в Париж в трагичната вечер.

Абдеслам, който беше задържан месеци след атентатите, съобщи, че нападенията са били отговор на френските въздушни удари в Сирия и Ирак. Франция бе част от интернационалната коалиция, която се образува, когато екстремистите превзеха голяма територия и в двете страни. Абдеслам сподели, че е „ нямало нищо персонално в атаките”, добавяйки: „ Знам, че изявлението ми може да е шокиращо, само че с него не желая да поставям сол в раната, а да бъда откровен към тези, които изпитват неизмерима скръб”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР