Основният наказателен съд в Скопие осъди на седем години затвор

...
Основният наказателен съд в Скопие осъди на седем години затвор
Коментари Харесай

7 години затвор за бившия премиер на РСМ Никола Груевски

Основният углавен съд в Скопие осъди на седем години затвор някогашния министър председател на Северна Македония Никола Груевски, упрекнат в пране на пари и нелегално придобиване и укриване на имущество.

Той е наказан за заграбване на 1,3 милиона евро партийни средства посредством офшорни и локални компании и е употребявал парите, с цел да купува жилища и терени в Скопие.

Съдът в Скопие разпореди изземане на тези парцели.

Още четирима души бяха наказани за съучастие по това дело, измежду които неговият братовчед Сашо Миялков, някогашен началник на службата са сигурност и контраразузнаване, който получи 15 месеца затвор.

Съдебните дейности против Груевски са въз основата на противозаконни подслушвания, приключването на информацията от които бе проведено от 2015 година от опозиционната тогава партия СДСМ.

Никола Груевски беше министър председател на Северна Македония до 2016 година, когато беше свален поради голям скандал с противозаконни подслушвания. Той е непосредствен другар на унгарския министър председател Виктор Орбан. От 2018 година е в Унгария, откакто получи първа присъда от две години затвор за това, че е употребявал за лични цели „ Мерцедес “ на стойност 600 000 евро, закупен с публични пари.

През 2020 година някогашният ръководител на ВМРО-ДПМНЕ беше наказан на година и половина затвор по дело за подстрекателство към принуждение. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР