Руските сили за противовъздушна отбрана на руското министерство на отбраната

...
Руските сили за противовъздушна отбрана на руското министерство на отбраната
Коментари Харесай

Украински дрон отново удари рафинерия в Русия

Руските сили за противовъздушна защита на съветското министерство на защитата смъкнаха безпилотен летателен уред в градския квартал Подолск.

Това заяви кметът на Москва Сергей Собянин в своя Telegram канал, представен от ТАСС.

" Атаката на дрон, летящ към Москва, е отбита ", написа той. По предварителни данни няма потърпевши и вреди на мястото, където са паднали отломките. Работят експерти от Спешна помощ, добави Собянин.

Припомняме, че по-рано бе обявено за свалени дронове над Белгородска област, която непрекъснато е атакувана.

Губернаторът на Брянска област, която граничи с Украйна, сподели, че противовъздушните елементи са свалили три украински дрона през нощта без вреди или ранени.

Украински дронове тази нощ са блъснали и рафинерия в Калужка област. Първоначално за ударът оповестиха съветски канали в обществените мрежи, базирайки се на локални поданици. По данни на Телеграм-канала на издания SHOT на територията на рафинерията, на към 30 км. от Калуга, са се били чули гърмежи. Атаката се е случила към 2 часа локално време. В обществените мрежи се появиха и видеа за пожар, зародил след идването на дроновете.

Руските управляващи и военни в началото не потвърдиха информация, това се случи сутринта и без да се прецизира типа дружество, което е наранено. По публична информация пожарът към този момент е сподавен и се прави оценка на нанесените вреди.

Във вчерашния ден Киев още веднъж удари през нощта нефтопреработвателно дружество на територията на Руската федерация. По-късно последва и и удар против огромен цех за преправка на нефт в региона на Башкирия.

Украйна ускори офанзивите против уреди за преправка на нефт в разнообразни райони на Русия от началото на годината, нарушавайки 15% от потенциала за пречистване на нефт в Русия, съгласно оценка на чиновник на НАТО при започване на април, добавя " Ройтерс ".

Атаките против Москва са по-редки случаи.

Москва твърди, че офанзивите съставляват тероризъм и в отговор нанесе удари против украинската инфраструктура, които дефинира като " отмъщение ".

Украйна твърди, че петролните уреди са законни цели, които подкрепят военните старания на Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР