Чепеларе за поредна година ще бъде домакин на празник на

...
Чепеларе за поредна година ще бъде домакин на празник на
Коментари Харесай

Чепеларе отново е домакин на празник на хората

Чепеларе за поредна година ще бъде хазаин на празник на хората. Веселието ще започва в събота, 11 май от 11:00 часа с вълнуващо шарено дефиле на многочислените участници от танцовите клубове по основната улица на града до площад „ Олимпийски “. Там ще се състои и тържественото разкриване с приветствия към гостите и връчване на грамоти за присъединяване в трансформиралия се в традиция за Чепеларе празник на хората. Всеки клуб ще се изяви, като показа по едно хоро, трансформирало се във визитна картичка за самия клуб, след което всеобщото национално забавление ще продължи.

Инициативата, трансформирала се в дългогодишна традиция е на локалния клуб „ Веселие “ с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев, ЦПЛР ОДК Чепеларе, с поддръжката на Община Чепеларе. Очаквани посетители са над 350 души от клубове по национални танци от цялата страна, които ще са част от празника.

Тази година Търговска колегия „ Веселие “ – гр. Чепеларе ще отпразнува своят 15 рожден ден охолно след пъстрото на ден празненство на българщината, което се отганизира за 13-та година като част от обичайните майски празници на община Чепеларе. С всяка последваща година събитието набира все по-голяма известност и от ден на ден посетители. Запазена марка на тържеството е „ сворнатото хоро “, което се извива към олимпийските кръгове на площад „ Олимпийски “ в центъра на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР