Разширяват ГКПП Малко Търново“ГКПП Малко Търново“ ще бъде разширен. Това

...
Разширяват ГКПП Малко Търново“ГКПП Малко Търново“ ще бъде разширен. Това
Коментари Харесай

Разширяват ГКПП „Малко Търново“

Разширяват Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “
Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ ще бъде уголемен. Това стана ясно от изказване на министър председателят Димитър Главчев. Той посочи, че процедурата по правене на плана към този момент е почнала. Разширението на пункта  е било контрактувано сред виновните за задачата институции на среща при Главчев. На нея  са участвали министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Включили са се още заместник-министър на финансите Стефан Белчев, шефът на организация „ Митници “ Георги Димов, ръководителят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на страната и готовността на всички отраслови институции да спомагат за
разширението на пункта за облекчение на трафика.
Илиян Янчев срещна министър-председателя с нуждата от модернизирането на пункта, който е значим транспортен кулоар сред България и Турция. Едновременно с това интернационалният път Е-87 се явява и свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ на българо-румънската граница с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ по продължение на черноморското крайбрежие.

До няколко дни следва организация „ Митници “ да изготви техническа спецификация на плана за разширението на пункт „ Малко Търново “ и процедурата да бъде задвижена предпочитано по отрасловите институции.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР