От днес, 20 май 2024 г., НМД стартира нова кампания

...
От днес, 20 май 2024 г., НМД стартира нова кампания
Коментари Харесай

НМД търси защитниците на децата в следващото Народно събрание и в Европарламента

От през днешния ден, 20 май 2024 година, НМД започва нова акция -, с която търси идващите политици, подготвени да се причислят към неофициалното обединяване " Парламентарната група за децата - ПГД ".
Групата е дългогодишна самодейност на Национална мрежа за децата (НМД) и към нея през годините са се присъединявали общественици и политици, подготвени да отстояват с дейностите си правата на децата в България и това те да имат най-хубавите благоприятни условия за живот и развиване.

Кандидатите за народни представители за 50-то Народно заседание и тези за Европейския парламент към този момент могат да се срещнат с Декларациите от уеб страницата на НМД, като претендентите за депутати в Европарламента през мандат 2024-2029 година би трябвало да подпишат манифеста на общоевропейското обединяване на цивилен организации Eurochild. Всеки политик, който подпише, се ангажира да поддържа децата и фамилиите у нас с ефикасни и цялостни политики, да работи за превъзмогване на детската беднотия, за най-хубавото детско и майчино здраве посредством промяна в педиатричната грижа, за транспарантно създаване на Национална многопрофилна детска болница без повече закъснение, както и за качествено опазване на здравето и обучение, щадящо правораздаване за деца и протекция от всички форми на принуждение.

В 49-то Народно събрание част от Парламентарна група на децата бяха 35 депутати, а от старта на акцията " Гласувам за децата! " до през днешния ден членове на неофициалното обединяване са били над 150 публични персони.

НМД ще изпрати предложения до централите на партиите и до претендентите в листите за депутати за българския и европейския парламент в изборите на 6 юни 2024 година Всички ще получат специфичния знак " Гласувам за децата! ", който могат да носят с горделивост и да употребяват в акциите си, с цел да осведомят гласоподавателите, че са поели ангажимент да поддържат децата и фамилиите у нас. Настоящите общественици и политици бранители на детските права също ще бъдат поканени да преподпишат Декларацията.

НМД започва акцията за шести следващ път по време на избори. В уеб страницата на Мрежата е основана специфична страница, в която от организацията ще разгласяват със фотография, име, партия и логото на акцията профилите на новите бранители на децата в 50-я български парламент и в Европарламента.

За Национална мрежа за децата

Национална мрежа за децата е най-голямото у нас обединяване на 130 цивилен организации и деятели, които работят в интерес на децата в България. Повече от 200 хиляди български деца и над 100 хиляди фамилии годишно получават поддръжка от нашите организации и експерти.

Уебсайт:
Фейсбук:
LinkedIn:
За повече информация: Благовеста Симеонова, Комуникация и събития, Национална мрежа за децата
[email protected]
+359 888 949883

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР