Преподаватели и служители на Великотърновския университет Св. св. Кирил и

...
Преподаватели и служители на Великотърновския университет Св. св. Кирил и
Коментари Харесай

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се вдигна на протест, но без да затваря врати

Преподаватели и чиновници на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ излязоха на митинг , само че без да се постанова образователното заведение да затваря порти и от това да страдат студентите. Така изпитите и студентите продължиха без да бъдат възпрепятствани, до момента в който преподавателите и чиновниците въпреки всичко показаха своето неодобрение от ниските заплати в администрацията.

Пред Радио „ Велко Търново “ зам.-ректорът по образователната активност проф. Христо Бонджолов съобщи, че най-големият проблем са изоставащите хонорари на чиновниците.

„ Но най-големият проблем е нормативният безпорядък, който сътвориха с това изявление, че страната поема семестриалните такси на студентите. Резултатът за Великотърновския университет е, че 400 индивида прекъснаха правата си поради невнесени такси “.

По негови думи при започване на месец юни стартира записване за идващия учебен срок при цялостна неизясненост кой ще заплаща таксите за образование – Министерството на образованието и науката, университетът или студентите .

Цвета Галунова: Българската музика би трябвало да звучи повече в националния ефир

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР