Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може

...
Производството се ръководи от СДВР, а подробности по него може
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Образувано е досъдебно производство по казуса с Кирил Петков и Да запазим Корал

Производството се управлява от Столична дирекция на вътрешните работи, а детайлности по него може да даде прокуратурата, разясни министърът на вътрешните работи
Образувано е досъдебно произвеждане по проблема с напускането на Кирил Петков на сдружението " Да запазим Корал ".

Това удостовери министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Производството се управлява от Столична дирекция на вътрешните работи, а детайлности по него може да даде прокуратурата, разясни той.

Само преди дни, стана ясно, че още от предишния август прокуратурата води дело за документно закононарушение, обвързвано с освобождението на Кирил Петков като член на Управителния съвет на Сдружение " Да опазим Корал ". Това разгласи Софийската районна прокуратура, откакто " Биволъ " излезе с обява, в която се твърди че Кирил Петков е станал длъжностен министър на стопанската система с цената на фалшифицирани документи и фактическа машинация, показани на Агенцията по вписванията от Лена Бориславова. 

" Производството е образувано за това, че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение " Да запазим Корал "  и избирането на негово място на Мартин Драгулев. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на сдружението, за което се твърди, че е извършено на 6 май 2021 година ", гласеше съобщението на държавното обвиняване.

От него се разбра, че за изминалата съвсем година са разпитани 10 очевидци и са извършени оперативно-издирвателни мероприятия.  " Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение " Да запазим Корал ", показва районната прокуратура.

" В хода на следствието са установени данни за осъществяване и на други документни престъпления – сформиране и потребление на неистинен документи, представени пред Агенцията по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк ", изяснява още прокуратурата, без да дава детайлности.

Подготовката за изборите на 9 юни върви обикновено. Има постъпили три сигнала от предходната седмица - 2 за вероятно пазаруване на гласове и един за нарушавания на изборното законодателство, само че те не са доказани все още, сподели още Стоянов.

Утре регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи и представители на ДАНС и прокуратурата ще разискват съответни мероприятия, ориентирани против изборните закононарушения. 

Вътрешният министър Калин Стоянов разяснява още, че не утвърждава реорганизацията на придвижването в центъра на София. Според него ще зародят тапи. Това, което се прави, е хубаво, само че първо би трябвало да бъдат обезпечени паркинг за колите в центъра и чак тогава да се мисли за велоалеи, уточни Стоянов. 

Вътрешният министър връчи ключовете на 40 нови високопроходими автомобила на " Гранична полиция ".

Със сигурност ще се наложи командироване на чиновници за орана на южната граница през лятото и есента,  каза шефът на " Гранична полиция " Антон Златанов пред публицисти, който взе участие в церемонията по приемането на ключовете. Сравняваме ежеседмично и ежемесечно данните ни и натиска с предходната година и вадим изводите. Към момента поддържаме сред 3 и 4 пъти по- невисок мигрантски напън, сподели Златанов.

Между 4 и 5 пъти е по-нисък броят на арестуваните мигранти навътре в страната и на изходите. Това значи, че пътят през България за тях през тази година е доста по сложен, в сравнение с е бил през предходната година. Всички данни - и наши, и на европейските сътрудници, приказват за към 3 - 4 пъти по-ефективна наша работа, сподели още Златанов.

Затегнали сме работата по всички вероятни индикатори - ограничение на канали за трафик на мигранти, така и в самата физическа защита. Изкарахме близо 5-6 месеца без никакви командировани сили на границата, сподели Златанов.

Според него натискът на мигранти през лятото ще се усили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР