Основният китайски производител на хардуер за копаене на криптовалута Canaan

...
Основният китайски производител на хардуер за копаене на криптовалута Canaan
Коментари Харесай

Гигантът Canaan удвои печалбата си въпреки крипто забраната в Китай

Основният китайски производител на хардуер за копаене на криптовалута Canaan наподобява няма никакви проблеми с въведената локална възбрана за всевъзможни крипто интервенции. Резултатите на компанията не престават да порастват през 2022 година

Финансовите резултати за второто тримесечие на 2022 година демонстрират 117% растеж на брутната облага по отношение на същия интервал на 2021 година

Според Canaan, облагата за второто тримесечие възлиза на близо 139 милиона $.

Нетният приход на компанията за второто тримесечие е 91 милиона $, бележейки растеж от 149% по отношение на същия интервал на предходната година.

От Canaan означават, че положителните им резултати се дължат и на повишаването на щатския $, написа Coin Telegraph.

Въпреки че записва обилни облаги, Canaan не пропуща да означи, че второто тримесечие на годината е било сложен интервал заради внезапното рухване на биткойн под 20 000 $ през юни.

Въведеният локдаун поради COVID-19 в основни градове в Китай също докара до съществени разстройства в ежедневните ни интервенции и търсенето на нашите AI чипове, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Нангенг Джан.

От думите му разбираме още, че Canaan уголемява световното си наличие, съответно с интернационална централа в Сингапур. Фирмата също по този начин работи върху разширение на своя бизнес за копаене, генерирайки повече биткойни с усъвършенствано зареждане.

Към края на юни Canaan притежаваше общо 346,84 биткойна, или 8,1 милиона $, сподели изпълнителният шеф, добавяйки, че са изцяло наясно с “низходящия напън от цената на биткойн от последното четвърто тримесечие и чакаме това да докара до продължителни насрещни ветрове против представянето ни през идващите тримесечия. Въпреки това, ние имаме вяра в неповторимата стойност на биткойн и неговите дълготрайни вероятности. “

Занапред компанията чака по-строга пазарна среда поради по-ниското равнище на цените на биткойните, както и нарасналата цена на силата и разнообразни пандемични и геополитически несигурности.

Продължаващата зима на криптовалутите обаче не е единствената грижа на фирмите за копаене на криптовалути в Китай.

Както беше обявено по-рано, Китай разгласи цялостна възбрана за всички крипто интервенции — в това число копаене и търговия — през септември 2021 година, тласкайки доста компании да избягат в други страни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР