Основните затруднения идват от тези скафандри, в които лекарите са

...
Основните затруднения идват от тези скафандри, в които лекарите са
Коментари Харесай

Какво понасят лекарите, борещи се с коронавируса

Основните усложнения идват от тези скафандри, в които лекарите са затворени по 10-12 часа, защото с тях не могат да пушат, да пият вода, да се пипат по лицето, а това е мъчно и по тази причина съгласно него някои от тях се заразяват. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия реаниматорът от болница " Св. Екатерина " доктор Филип Абединов.

Той показва какво се случва, когато някой приказва, вика и пее и също по този начин, когато някой кашля и киха. " При кашлицата може да генерирате 10 атмосфери налягане. Самата храчка, която е богата на 3000 капчици аерозол, може да хвръкне до 2 метра и нещо ", изясни реаниматорът.

" Ние сме на първа линия, само че последна инстанция. Първо - човек би трябвало да е инфектиран, второ - той може въобще да не стига до болничното заведение, част от тези пациенти имат лека симптоматика и си остават у дома на домашно лекуване. Една група стартират да влизат в лечебните заведения, само че те не са толкоз изразена група. И те пълнят лечебните заведения. Ако тези хора се влошат, идваме ние и при нас процентът на оцеляване е много по-малък. Около 60% от тези пациенти умират. Трудно се гледат тези пациенти ", описа реаниматорът.

Д-р Абединов подсети, че е значимо хората на митингите да носят маска. Когато човек пазари, да не си пипа лицето, тъй като може да се допира до инфектирани повърхности. Когато се завръща от чужбина, даже при негативен тест, да се изчака най-малко още 4-5 дни.

Ако човек кара и е самичък, не е належащо да носи маска, тя може да понижи периметъра на виждане. Когато има сателит, чийто здравен статус е неразбираем, или пътуването е дълго, тогава е редно да се постави. " Носенето на маски на открито в пространството, където грее слънце. То е най-мощният дезинфектант в природата. Когато то премине през кислорода във въздуха, провокира озон, а той е най-агресивното средство, което унищожава и дезинфекцира. Практически тези места с хубаво слънчево греене са доста предпазени ", добави реаниматорът.

Според него лекуването с плазма евентуално е добър способ, само че би трябвало да имаме доказателства. " Преди ползвахме плазма от ваксинирани донори, антистафилококова плазма, само че тези производства са доста сложни, доста грижа и доста работа, а доста непретенциозно възнаграждение. Ще е ужасно в случай че тези практики се върнат ", безапелационен беше той.

Докторът беше безапелационен, че разпространяването на вируса е един биологичен развой и той е неминуем. " Трябва да живеем с него, само че въпросът е по какъв начин. Ако ще създадем това всеобщо събиране, ще създадем тази крива голяма, а нашите благоприятни условия ще са някъде по средата. Логично е да нямаме места, да преливат нашите заведения и ние да се чудим какво да вършим - да вършим полеви лечебни заведения и така нататък, само че грижата за тези хора ще е извънредно ниска и ще имаме доста отрицателни резултати ".

И защото нямаме ваксина и съответно лекуване, съгласно него ни остава обществената ваксина. " Да се имунизираме с малко самообладание, с малко предпочитание да спазим някои неща. Има една ария - " По-полека ".

Притесненията са свързани с това, че огромните стопански системи, които имат доста средства, сега в който се укроти при тях пандемията, ще се извърнат към места, където има готови лекари. А четири групи сътрудници към този момент не са в България. И има огромен късмет у нас да се понижат лекарите, които се занимават с анестезиология и интензивно лекуване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР