Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричкаПървото споменаване

...
Основната характеристика на деликатеса е изразената в карамелената коричкаПървото споменаване
Коментари Харесай

Кремът брюле - шедьовърът на френската кухня

Основната характерност на деликатеса е изразената в карамелената коричка

Първото споменаване на невероятният десерт - крем брюле се превежда като " изгорен крем ", се отнася за 17 век. Десертът през днешния ден се счита за изтъкнат представител на френската кухня. Основната характерност на деликатеса е изразената в карамелената коричка. Натиснете върху него - и той ще се пръсне с прелестен хруп, разкривайки деликатна кремообразна субстанция под кората, написа.

Феновете на френското кино познават крем брюле от кино лентата Амели, чиято героиня обичаше да разчупва вкусна сладка коричка с лъжица. Можете да опитате деликатеса и да усетите атмосферата на шедьовъра.

Крем брюле - яйчен десерт с коричка

Перфектният крем брюле не е по никакъв начин сложен за подготвяне, в случай че не пренебрегнете някои от нюансите. Всички стадии на готвене би трябвало да се правят извънредно внимателно, да вземем за пример: не довеждайте сметаната и млякото до шупване и изсипете тази примес в яйцата със захарта доста, доста деликатно, като бъркате непрестанно, тъй като яйцата могат да се свият от горещо мляко!

Съставки:

За подготвяне ще са ви нужни (2 порции):
Сметана 33% - 250 млМляко - 50 млВанилин (или есенция) - 1 чаена лъжичкаЖълтък - 3 брЗахар - 40гр (+ 2 супени лъжици за карамелена кора)
Как да си създадем крем брюле с кора лесна рецепта малко по малко

1. Загрейте млякото, сметаната и ванилина съвсем до шупване, само че не го кипвайте. Жълтъците и захарта се разрушават с бъркалка, леко при непрестанно бъркане се изсипват в млечната примес.

2. Поставете плитки формички в термоустойчив съд и напълнете 2/3 с крем, налейте гореща вода във формата, тъй че да покрие половината формички с крем.

3. Поставете във фурната за 90 минути на 110 0С. Охладете крема изцяло. Поръсете със захар на еднакъв пласт и леко разтопете с газова горелка или сложете във фурната на режим грил за 3 минути.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР