Основната геополитическа интрига продъжава да бъде струпването на руска войска

...
Основната геополитическа интрига продъжава да бъде струпването на руска войска
Коментари Харесай

Руските войски са в пълна бойна готовност да влязат в Украйна

Основната геополитическа конспирация продъжава да бъде скупчването на съветска армия на украинската граница. „ Това, което сега се случва на украинската граница, е най-сериозната рецесия в европейската архитектура за сигурност от края на Студената война”, сподели доктор Искрен Иванов, политолог и интернационален анализатор, в предаването „ Клуб инвестор” с водещ Ивайло Лаков, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

„ Руските войски са в цялостна бойна подготвеност да навлязат в Украйна. В взаимозависимост от това какви сделки ще реализиран Съединени американски щати и Русия, ще забележим дали в действителност ще се стигне до военна интервенция”, уточни политологът. „ Ако Украйна влезе в НАТО, Алиансът ще опре границите на Русия и това кара Москва да бъде толкоз последна в дейностите си. Хипотезата за война в Украйна е действителност. Много американски геополитически анализатори считат, че такава война е действителна. Тук не приказваме за класическа стандартна война. Но при всички положения е реалност”, сподели Иванов.

Иванов бе безапелационен, че Европейски Съюз и Съединени американски щати са единни в позицията си за Украйна, само че че имат доста малко механизми, по които могат да повлияят върху съветските решения за Украйна. „ Единствените принадлежности, с който Западът може да противодейства, са икономическите лостове”. „ Всичко зависи от това Русия или НАТО ще излезе победител от тази рецесия. Победителят ще има опция да употребява този район – Източна Европа, като оправна точка за своето въздействие отсам нататък”.

„ В България е нужен мощен вътрешнопартиен консенсус за това каква би трябвало да бъде позицията ни. На този стадий обаче не сме очевидци на подобен консенсус. Няма консенсус първо вътре в самата коалиция, а на второ място сред другите партии”, сподели политологът, съгласно който България още веднъж ще се сниши, само че че най - страшното е, че обществото още веднъж ще се поляризира. „ Мисля, че Русия желае нова Ялта. Но в случай че до този миг тази Ялта се ограничаваше с Украйна, Беларус, Сърбия - виждаме, че сега тези граници от ден на ден стартират да се уголемяват, към този момент обгръщат и Източна Европа”, сподели Иванов. Разговорът сред Путин и Байдън, разгласен на 12 януари, няма да реши казуса, счита политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР