Основателят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин каза,

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин каза,
Коментари Харесай

Изненада от Пригожин! На какво са подложени руските войски

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер “ Евгений Пригожин сподели, че съгласно него украинската контраатака към този момент е почнала и по всички фронтове се следи засилена интензивност, съобщи Ройтерс.

В аудиообръщение, публикувано в Телеграм от пресцентъра му, той декларира, че " дейната фаза " на контраофанзивата ще стартира в околните дни.
-->
" Въоръжените сили на Украйна към този момент започнаха своето контранастъпление. Живата мощ и снарядите, с които разполагат, са неограничени ", споделя шефът на " Вагнер ".

По-късно денем Пригожин съобщи, че през последното денонощие бойците от " Вагнер “ в Бахмут са напреднали с 230 метра. По думите му съветските сили към този момент управляват повърхност от 54 000 кв. м., а " под контрола на съперника остават 2,64 кв. км ".

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери информацията от самостоятелен източник.

Пригожин още веднъж разкритикува съветското министерство на защитата, че пренебрегва настояванията му да усили доставките на муниции за силите му в Бахмут и добави, че ресурсите на бойците от " Вагнер " ще им стигнат единствено за още няколко дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР