Основателят на компаниите Тесла и Спейс Екс – Илън Мъск,

...
Основателят на компаниите Тесла и Спейс Екс – Илън Мъск,
Коментари Харесай

Илън Мъск: Оцеляването на човечеството зависи от роботите

Основателят на фирмите Тесла и Спейс Екс – Илън Мъск, съобщи, че развиването на технологиите е от основно значение за оцеляване на човечеството и запазване на планетата ни.

Нужно е геният на човешкият разум и практичността на машините да се съчетаят, Мъск не вижда нищо неприятно в задълбочаващата се потребност от нови технологии на хората.

Според него с годините хората ще стават все по-зависимо от технологиите и даже за ежедневните си действия, ще се обръщат към разнообразни новаторски уреди. А когато машините и хората станат едно цяло, ще влезем в напълно нова епоха, в която предимство ще има изкуственият разсъдък.

Ние към този момент сме киборги. Помислете за всички цифрови съоръжения, с които разполагате – телефон, компютър, споделя Мъск. По негови думи развиването на технологиите са значими, с цел да надскочим физическата си същина.

С появяването на роботите, даже физическото ви тяло да бъде заровено, вашият цифров разум ще оцелее. Вашите имейли и обществени медии ще са дейни.

 Илън Мъск

Не за първи път създателят на Телса декларира, че има вяра в развиването на роботи като опция за развиване на изкуствения разсъдък и метод да използваме интелектуалния си потенциал с нови способи.

Той счита, че страховете, свързани с появяването на киборги, са неоснователни и от появяването им ще има единствено изгоди.

Илън от дребен е визионер и основател. Той ръководи планове в областта на електрическите автомобили, проучването на Космоса, колонизирането на Марс и изкуствения разсъдък.

Първият му сполучливо приключен план е видео игра. Тогава е единствено на 12 години и печели с 500 $, когато я показва на съревнование.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР