Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че цензурирането на платформа

...
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви, че цензурирането на платформа
Коментари Харесай

Зукърбърг отговори на Тръмп: Цензурирането на социалните медии не е правилният рефлекс

Основателят на " Facebook " Марк Зукърбърг съобщи, че цензурирането на платформа не е " верният инстикт " на едно държавно управление, което се тормози от цензура.

Зукърбърг разяснява заканите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към обществените мрежи.

Ще би трябвало да схвана какво в действителност имат намерение да създадат, само че като цяло мисля, че едно държавно управление, избрало да цензурира платформа, тъй като те се тормозят от цензура, коства ми се, че не избира верния инстикт тук, сподели той в изявление за Фокс нюз.

По думите му " Facebook " не би трябвало да бъде арбитърът на истината. Зукърбърг акцентира, че " Туитър " не би трябвало да ревизира дали Тръмп споделя фактологичната истина или някой различен.

Ние имаме друга политика от тази на " Туитър ". Частните компании евентуално не би трябвало, изключително тези платформи, не би трябвало да са в позиция да вършат това, счита той.

От " Туитър " дадоха отговор, че ще продължат да изобличават погрешната или противоречива информация.

Цялото изявление със Зукърбърг ще бъде излъчено през днешния ден.

Доналд Тръмп се закани да постави завършек на хипотетичната цензура от огромните софтуерни компании в обществените медии. Белият дом съобщи, че американският президент ще подпише заповед по отношение на обществените медии в четвъртък, само че не разкри повече детайлности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР