Основателят на Amazon, Джеф Безос, обяви, че ще подкрепи Министерството

...
Основателят на Amazon, Джеф Безос, обяви, че ще подкрепи Министерството
Коментари Харесай

Джеф Безос иска да работи върху повече поръчки за Пентагона

Основателят на Amazon, Джеф Безос, разгласи, че ще поддържа Министерството на защитата на Съединени американски щати, в миг, в който софтуерните компании се борят за повече контракти, а Пентагона желае да се модернизира.

„Ще подкрепим Министерството на защитата, тази страна е важна“, споделя Безос по време на годишен защитителен конгрес в Simi Valley, California.

Технологичните компании се изправят против провокации в опитите си да работят с Пентагона. Миналата година, военна стратегия с име „Project Maven“ провокира протест в Гугъл. Работниците на компанията се възпротивиха против потреблението на технологиите на Гугъл във военни действия. Аргументираха се, че това опонира на задачата на компанията да не вреди на никогo. Както и, че има опасности от използването на занапред разрастващите се технологии за изкуствен интелект в смъртоносни обстановки.

Макар и Безос да поддържа това служащите да имат полезности, които да пазят със пристрастеност, той счита, че всичко е в ръцете на основните ръководители на фирмите. Те вземат решение върху какви планове да се работи и върху какви да не се работи.

„Моята визия е, че в случай че една огромна софтуерна компания обръща тил на Министерството на защитата, тази компания има огромен проблем“, продължава Безос.
Amazon да вземем за пример е в битката да дава облачни услуги на Пентагона
Миналия месец беше заведено дело пред федерален съд, което оспорва решение на Министерството от септември. Въпросното решение е за контракт на стойност $10 милиарда, по който е отсъдено да работи Microsoft.
Amazon беше считана за любимец да завоюва договорa по стратегия JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), част от по-мащабен план за цифрова рационализация на Пентагона. Изведнъж обаче Microsoft завоюва изненадващо.
От компанията на Безос считат, че политиката е попречила на честното наддаване. Интересен подробност е, че той е един от най-големите критици на Доналд Тръмп.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР