Основателят и главен изпълнителен директор на Sports Direct Майк Ашли

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Sports Direct Майк Ашли
Коментари Харесай

Sports Direct обвини Nike и Adidas в манипулиране на пазара

Основателят и основен изпълнителен шеф на Sports Direct Майк Ашли прикани за общоевропейско следствие за въздействието на Nike и Adidas на пазара за спортни артикули. Това стана ясно от английското издание "Гардиън ".

Фирмата направи изказване въз основа на отчети, че марката Nike е споделила на самостоятелните търговци на дребно, че ще спре да ги доставя със стока в границите на две години, защото техните способи на продажба "вече не са приведени в сходство " със личната тактика на американската компания.

Sports Direct се притеснява, че Adidas ще последва образеца на Nike, затруднявайки достъпа до стоките, продавани от компании, които получават 50 милиарда паунда доходи годишно.

"Спортната промишленост от дълго време е доминирана от "задължителните " марки като Adidas. Тези "задължителни марки " имат извънредно мощна позиция за договаряния по отношение на търговците на дребно в границите на своите мрежи за доставка и употребяват пазарната си мощ за използване на широкообхватни практики, ориентирани към надзор на доставките и в последна сметка ценообразуването на техните артикули, " споделя Ашли.

Той добави още, че марки като Nike и Adidas имат задоволителна въздействие на пазара, с цел да лимитират гамата от артикули, предлагани от търговците на дребно или да откажат напълно доставките. Но от компанията му имат вяра, че промишлеността като цяло ще направи необятен обзор на пазара от съответните управляващи както във Англия, по този начин и в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР