Осмото поредно издание на Международния фестивал за ново европейско кино

...
Осмото поредно издание на Международния фестивал за ново европейско кино
Коментари Харесай

Отлагат международния кино фестивал Златната липа за догодина

Осмото следващо издание на Международния фестивал за ново европейско кино „ Златната липа “ няма да се състои през 2020 година , поради рецесията с ковид. Това заяви с голямо страдание неговата създателка и шеф на фестивала, кинорежисьорът Магдалена Ралчева. Инициативата беше планувана за дните от 30.05.20 година до 03.06.20 година и до последно екипът се надяваше, че пандемията ще завърши с настъпването на пролетта и провеждането му въпреки всичко ще бъде допустимо. „ Затова не спирахме да работим по организацията на събитието. В средата на април към този момент сме изцяло подготвени с програмата, само че последните прогрози и развиването на пандемията в света ни накараха да вземем сложното, само че само вярно решение – да отложим провеждането на VIII-я фестивал „ Златната липа “ за 2021 година “, сподели Магдалена Ралчева.
От към този момент са планувани новите дати, на които ще се организира следващата година кинофестивалът „ Златната липа “ в Стара Загора – от 29.05.21 година до 02.06.21 година В програмата на кинофорума и през идната година ще намерят място част от заглавията, които щяха да бъдат показани в този момент. Това ще бъдат ленти, които са създадени през 2019 година и по разнообразни аргументи имат изключително място в програмата на фестивала. Още при започване на годината е било несъмнено и интернационалното жури на „ Златната липа 2020 година “. Закупени са били и самолетните билети за задграничните му членове. " Те ще останат в състава на журито и при провеждането на форума през идната година ", уточни Магдалена Ралчева.
Определен е бил и тазгодишният притежател на премията „ Златна липа “ за повсеместен принос в киното. „ Той е мъж, обичан български артист, който играе извънредно интензивно и в киното, и в телевизионните сериали, както и на театрална сцена. Ще запазим името му в загадка, тъй като ще му връчим премията следващата година “, сподели Ралчева. В осмото издание на фестивала филмите в програмата на „ Златната липа “ ще бъдат тъкмо 45. Този формат ще се резервира и в идващите издания на събитието. Организаторите са решили да слагат в ясна рамка броя на участващите заглавия. „ Опитът от предходните издания ни сподели, че когато заглавията са повече, феновете нямат опция да видят огромна част от тях и даже ние, като уредници, нямаме опция да представим доста от филмите повече от веднъж “, изясни Ралчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР