Още преди излизането на Saints Row миналата година мнозина заподозряха,

...
Още преди излизането на Saints Row миналата година мнозина заподозряха,
Коментари Харесай

Volition затваря врати

Още преди излизането на Saints Row предходната година мнозина заподозряха, че играта не я чака ослепително бъдеще. Една от аргументите за това са показаното от Volition преди премиерата на играта и новата посока, в която поемат сериите – повече политическа уместност, без характерния за поредицата пиперлив комизъм и присъщи щури хрумвания. Страховете се потвърдиха скоро след излизането на играта, а към тях се добави и станалото към този момент всекидневно за доста игри през днешния ден – едно несъвършено техническо положение. В края на предходната година основателите на играта обявиха, че схващат протичащото се и дадоха обещание да поправят играта, като това ще е дълготраен план за тях. Явно обаче не е било писано да е по този начин.

Volition оповестиха през тази седмица, че студиото приключва съществуването си. Новината за това беше обявена в формалния LinkedIn профил на студиото в обществената мрежа. Решението за закриването е на притежателите на Volition, Embracer Group, които, както пишат основателите на играта, са подхванали този ход в резултат на преоценка стратегическите и оперативни цели на Volition.

„ Екипът на Volition създаваше развлечение на международно равнище за почитателите в продължение на 30 години. Бяхме подтиквани от пристрастеност, ориентирана към нашата общественост и постоянно сме работили, с цел да доставяме наслада, изненада и приятност “, пишат Volition. От по-нататъшното им пояснение излиза наяве, че по-рано това лято Embracer Group са взели решението да се трансфорат в водач на гейм пазара. И като част от тази тактика е пристигнала упоменатата преоценка на активността на студиото. Закриването на компанията влиза в действие незабавно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР