Още по темата: Задкулисни игри: Пловдив остана аутсайдер в санирането

...
Още по темата: Задкулисни игри: Пловдив остана аутсайдер в санирането
Коментари Харесай

Активисти против изолацията за паметници на културата

Още по тематиката: Задкулисни игри: Пловдив остана новобранец в санирането Училищна изолираност се срути месеци след края на гаранцията Обследването на постройките в Пловдив излезе 1,1 млн. лева Закъсахме със санирането и с ремонтите по "Региони в напредък "

Срещу саниране на постройките със статут на монументи на културата се разгласи тези дни неправителствената организация. В протестно писмо до министър Боил Банов и НИНКН деятелите от " Гражданска самодейност за запазване на културно-историческото завещание " припомнят, че е неприемливо старинните здания да се облицоват с външна изолираност, тъй като по този метод се трансформират техният размер и външният образ.

Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов прецизира, че всеки план наложително ще се съгласува с НИНКН. Ремонтите ще се правят при запазването на всички архитектурни детайли. За европейските пари аплайват притежателите на къщите на ул. " Христо Г. Данов ", " Иван Вазов ", Главната, ул. " Райко Даскалов ". След две - три години те ще наподобяват по напълно различен метод, смята районният кмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР